Közös univerzumban játszódik a Ubi két sorozata?

Habár a kiadó még mindig nem hajlandó formálisan is megerősíteni a hírt, az easter eggek alapján viszonylag egyértelmű, hogy közös univerzumon osztozkodik az Assassin's Creed és a Watch Dogs. Spoileres hír következik!

Figyelem, a hír spoileres lehet!

A közös univerzum teóriája egyáltalán nem új, mivel a két sorozat játékai előszeretettel utalgattak egymásra korábban is. A Watch Dogs mindkét részében lehetett Assassin's Creed-utalással találkozni, míg az Assassin's Creed IV: Black Flagben a Watch Dogs gonosz vállalatára, a Blume-ra célozgatnak. A legegyértelműbb kapcsolódási pont azonban a Black Flag jelenkori részében feltűnt Olivier Garneau, aki komolyabb szerepet kapott a játékban.

Garneau a történet szerint végül Chicagóba ment, abba a városba, ahol - micsoda véletlen - a Watch Dogs is játszódott, ezek után pedig aligha meglepő, hogy az egyik mellékküldetésben épp őt kellett elintéznünk a játék főhősével, Aiden Pearce-szel. Az egyértelmű jelek ellenére a Ubisoft azt mondta, hogy mindezt viccből tették bele a játékba, és nem kezelik a hivatalos kánon részeként a történteket, igaz, azóta talán meggondolhatták magukat, mert az Assassin's Creed: Originsben ismét visszatérnek a két sorozatot összekapcsoló eseményhez.

Az Origins modern kori részében ugyanis a laptopon kutakodva egy biztonsági kamera felvételét is megtaláljuk, amely épp Garneau meggyilkolását örökítette meg. Mit gondoltok, ki a merénylő?

11 komment - szólj hozzá!