HWSW: A HTC is bemutatta önálló VR-szemüvegét

  • Írta: fojesz
  • 2017. november 15.
  • Hardver
Link másolása
Az új Vive Focus headsethez a gyártó saját VR-szoftverplatformot is bejelentett, a Daydream kezét pedig, úgy tűnik, egyelőre elengedi a cég. Fókuszban a kínai piac, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Lehullt a lepel a HTC önálló VR-szemüvegéről: a vállalat már májusban, a Google I/O fejlesztői konferenciáján megszellőztette, hogy hasonló termékben gondolkodik, most pedig Kínában hivatalosan be is mutatta Vive Focus névre keresztelt headsetjét. A készülék használatához nincs szükség csatlakoztatott okostelefonra vagy PC-re, abba a vállalat minden fontos hardvert belesűrített.

Nem meglepő módon az okostelefonokból megismert vasról van szó, az idei csúcsmodellek slágerprocesszora, a Qualcomm Snapdragon 835 dolgozik a Vive Focus fedélzetén is - a chipet leszámítva ugyanakkor a gyártó elég szűkszavú az eszköz pontos specifikációit illetően, mindössze annyit közöl, hogy a lencsék mögött "nagy felbontású" AMOLED-kijelző található - egyelőre tehát nem tudni pontosan, hogy a készülék milyen esélyekkel indul az Oculus színeiben már korábban bejelentett versenytársával, az ugyancsak teljesen önálló Oculus Góval szemben. Egy fontos különbség azonban már első pillantásra jól látható, méghozzá hogy az új HTC-szemüveg előlapján két térérzékelő kamera is helyet kapott, amely hatékonyabbá teheti a felhasználó pozicionálását a valós térben, illetve különböző AR-alkalmazások előtt is megnyitja a készülék kapuit. Ahogy az Oculus Góhoz, a Focushoz is tartozik egy kerek érintőfelülettel szerelt, mozgásérzékelős kontroller.

Egyelőre viszont csak a kínai megjelenés tűnik biztosnak - további részletek a HWSW-n!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...