Battlefront II - egy ideig mégse lesz mikrotranzakció

  • Írta: Shifty
  • 2017. november 17.
  • Hír
Link másolása
Tovább gyűrűzik a Star Wars: Battlefront II multiplayer módjára ráerőszakolt pay-to-win modell ügye, a hivatalos premier előtt pár órával az Electronic Arts ugyanis úgy döntött, ideiglenesen kikapcsolja a rendszert.

Hiába indult reménytelinek a Star Wars: Battlefront II, a korábban beígért rengeteg tartalomnak komoly ára volt, a tervezett DLC-k helyett ugyanis egy meglehetősen szövevényes és pénzrabló pay-to-win modellt szeretett volna bevezetni az Electronic Arts. A problémák már a nyílt béta során felütötték a fejüket, később azonban kiderült, az ott tapasztaltak csak a felszínt kapargatták, a kiadó által kigondolt fizetős modell ugyanis sokkal jobban a pénztárcánkba szeretne nyúlni.

Az ügy kirobbanását követően a DICE egy reddites kérdezz-felelekben igyekezett tüzet oltani, inkább kevesebb sikerrel. A stúdió és az Electronic Arts ugyanis a Battlefront II hivatalos megjelenése előtt pár órával a játék hivatalos oldalán jelentette be, hogy ideiglenesen kiveszik a mikrotranzakciók lehetőségét. Ahogy az a közleményben olvasható, a DICE-ot vezető Oskar Gabrielson nagyon sajnálja, hogy az igazságtalan előnyhöz juttató modell beárnyékolja a szerinte szuperül sikerült játék megjelenését. Mint írja, nem gondolták volna, hogy ez így alakul, így amellett, hogy elnézést kért a rajongóktól, azt is megerősítette, hogy egyelőre kikapcsolják a funkciót, amíg nem találják meg a módját, hogy a változtatásokkal kiegyensúlyozzák azt.

Ezt egyébként Daniel Ahmad, a Niko Partners elemzője és megerősítette. Ahmad a Twitteren arról írt, hogy mivel amúgy is elfogadottak már a mikrotranzakciók, az Electronic Arts biztosan nem mond le az elképzeléséről, csak alaposan továbbgondolja azt.

További érdekesség, hogy a VentureBeat forrásai szerint az Electronic Arts vezérigazgatója, Andrew Wilson és a Disney vezetője, Bob Iger hosszasan beszélgetett telefonon. Az ugyan rejtély, hogy miről, de talán nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg a Battlefront II körüli kavar lehetett a központi téma.

18.
18.
Thor Vath
#17: Mondjuk lehetne megoldás az, hogy megveszik a játékot x példányszámban és elégedjenek meg azzal. Az is szép bevétel.
17.
17.
ollie92
#15: Ez nyílvánvaló...

Mi is lehetne a megoldás ?
Credit, kártyák, scrap ezek mind előnyt adnak, pózókkal meg nem fogják venni.
15.
15.
Naridar
"Egy ideig". Ezen van a hangsúly, innentől kezdve ez csak beetetés. Amint lement a karácsonyi roham, vissza fogják állítani az eredeti állapotot.
14.
14.
kopic
http://www.metacritic.com/game/playstation-4/star-wars-battlefront-ii

User score 0,8
Sirok basszus.xd
13.
13.
hadzsime
#8: +1
Én szurkolok az EA-nek, hogy ne változtassanak semmit ezen a szaron és jól fejjék meg az összes marhát, aki tőlük vásárol.
12.
12.
delphijos
#1: Akkor irány a COD ! Mindenki örülni fog.
11.
11.
Juha
#2: Végülis írta, hogy nemide, lehet vmi Minecraft-os hírhez akarta írni a kommentet ☺
9.
9.
MzperXD
Grafika szerintem elvart szinten van. (Semmi extra de nem is ronda)
Vegre nem csak multi! Aztan meglatjuk mit tud!
8.
8.
headhunter86
Most komolyan, soha se tanultok. Az első rész "sikerei" után aki megvette ezt a játékot első nap az meg is érdemli. EA-t előrendelni... Annyira amatőrök vagytok, ezért tart itt a játékipar, ahol, mert az ilyen szarokra igény van...
7.
7.
ollie92
Már a kínaiak is vizslatták, hogy betiltják, de végre a Disney komoly hatást váltott ki, hogy elintézte Wilsont telefonon. Faszi mindig csak ígérget és teljesen elbasszák a játékokat. Minden egyre jobban noobfriendly casual.
6.
6.
mestermagyar
Nem csoda hogy kiveszik amikor olyan reakciókat vált ki lassan a hasonló rendszer mint hogy a tesztelő a Need For Speed gameplayből csinál egy gyors review-t hogy 2-re pontozza a mikrotranzakció miatt.
5.
5.
Gykrizsi
#3: Eddig is játékbeli pénzért oldottad fel a hősöket, csak ezt a dobozok révén gyorsabban tudtad szedni.
4.
4.
csongor1996
#3: Csak tipp, de gondolom a játékbeli pontokkal oldod fel a hősöket. Igazi pénzért nem lehet.
3.
3.
Ryukian
És akkor most hogyan lehet unlockolni a hősőköt?
Megszűnt az arcade mód jutalom-limitje is?
Skill-based lesz a meccsek végén a jutalomosztás?
Vagy ezekről nem tudni semmit? :D
2.
2.
vanpear
#1: Igazi troll vagy. De tetszik a színészi játékod, amivel majdnem könnyek közepette kimerészelted jelenteni "durva ezt mondani de az új COD jobban néz ki ". Újabb magyar oszkár díj esélyes. Csak így tovább.
1.
1.
Inferno
Nem ide de most csak én látom ezt vagy másnak is feltűnt h a grafika nemnagyon tündököl úgy mint az előző részben? Kb olyan szinten van mint anno a BF Hardline talán még az is szebb volt mert a BF1 közelében biztos nincs de sztem az elődét se üti meg. Mintha az egész ilyen elkapkodott lenne. És durva ezt mondani de az új COD jobban néz ki mint ez grafikailag :o
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...