Battlefront II - egy ideig mégse lesz mikrotranzakció

Tovább gyűrűzik a Star Wars: Battlefront II multiplayer módjára ráerőszakolt pay-to-win modell ügye, a hivatalos premier előtt pár órával az Electronic Arts ugyanis úgy döntött, ideiglenesen kikapcsolja a rendszert.

Hiába indult reménytelinek a Star Wars: Battlefront II, a korábban beígért rengeteg tartalomnak komoly ára volt, a tervezett DLC-k helyett ugyanis egy meglehetősen szövevényes és pénzrabló pay-to-win modellt szeretett volna bevezetni az Electronic Arts. A problémák már a nyílt béta során felütötték a fejüket, később azonban kiderült, az ott tapasztaltak csak a felszínt kapargatták, a kiadó által kigondolt fizetős modell ugyanis sokkal jobban a pénztárcánkba szeretne nyúlni.

Az ügy kirobbanását követően a DICE egy reddites kérdezz-felelekben igyekezett tüzet oltani, inkább kevesebb sikerrel. A stúdió és az Electronic Arts ugyanis a Battlefront II hivatalos megjelenése előtt pár órával a játék hivatalos oldalán jelentette be, hogy ideiglenesen kiveszik a mikrotranzakciók lehetőségét. Ahogy az a közleményben olvasható, a DICE-ot vezető Oskar Gabrielson nagyon sajnálja, hogy az igazságtalan előnyhöz juttató modell beárnyékolja a szerinte szuperül sikerült játék megjelenését. Mint írja, nem gondolták volna, hogy ez így alakul, így amellett, hogy elnézést kért a rajongóktól, azt is megerősítette, hogy egyelőre kikapcsolják a funkciót, amíg nem találják meg a módját, hogy a változtatásokkal kiegyensúlyozzák azt.

Ezt egyébként Daniel Ahmad, a Niko Partners elemzője és megerősítette. Ahmad a Twitteren arról írt, hogy mivel amúgy is elfogadottak már a mikrotranzakciók, az Electronic Arts biztosan nem mond le az elképzeléséről, csak alaposan továbbgondolja azt.

További érdekesség, hogy a VentureBeat forrásai szerint az Electronic Arts vezérigazgatója, Andrew Wilson és a Disney vezetője, Bob Iger hosszasan beszélgetett telefonon. Az ugyan rejtély, hogy miről, de talán nem nehéz kitalálni, hogy valószínűleg a Battlefront II körüli kavar lehetett a központi téma.

18 komment - szólj hozzá!