Ezért rúgták ki a Plants vs. Zombies alkotóját

  • Írta: bobzenub
  • 2017. november 21.
  • Pletyka
Link másolása
Érdekes információk láttak napvilágot a Plants vs. Zombies alkotójáról. Úgy hírlik, George Fant a pay-to-win modellel szembeni tiltakozása miatt rúgta ki évekkel ezelőtt az Electronic Arts.

Erről Edmund McMillen (The Binding of Isaac, Super Meat Boy), Fan jóbarátja számolt be az Alex Larrabee-vel (BearTaffyvel) folytatott podcast-beszélgetése során. 

McMillen elmondása szerint bár George Fan a PopCap alkalmazásában állt, igencsak kis létszámú csapattal és indie szellemiségben készítette el nagy sikerű játékát 2009-ben. Az EA 2011-ben felvásárolta a PopCap kiadót és fejlesztőstúdiót, és az óriáscég nyomban indítványozta a folytatást Plants vs. Zombies 2: It's About Time címmel, ám a pay-to-win modellre építő alkalmazáson belüli vásárlás is helyet kapott volna a játékban. Fannek nagyon nem tetszett az elképzelés, ennek hangot is adott, és cserébe az EA szinte azonnal kirúgta.

Fan azóta ismét független játékokon dolgozik, többek között az Octogeddonon.

McMillent elmondása szerint több éven keresztül idegesítette, hogy egy ilyen lényeges dolog, mint Fan kirúgása, nem bírt jelentősebb hírértékkel amikor még aktuális lett volna, ám a Star Wars: Battlefront II körüli botrányoknak köszönhetően ismét napirendre kerülhetett az ügy. Az IGN felvette a kapcsolatot Fannel, aki azt ígéri, a napokban nyilatkozatot fog kibocsátani a témában. 

6.
6.
Kolompár Tarzan
Rá fog erre kúrni az EA. Ha a vásárlók elpártolnak, annyi nekik.Akkora stábbal dolgoznak, hogy egy kis bevétel kiesés hazavághatja őket.
5.
5.
fitymanyereg
Már meg sem lepődök semmin az EA körül.
4.
4.
XuChi
Ez a mocskos pay to win modell nem tudom kinek volt a csodàs ötlete, de igazàn megdögölhetne!!!

A jövőben az az érzésem, hogy a single playert is és a multif is hazavàgja az tuti.

A sok “birka” meg veszi a sok sz@rt. Ohh ne nyafizxunk, csak 5$ csak 10$ csak 100$. Akinek nincs rà pénze ne játszon dumát meg hagyuk!!!!

Nem elèg hogy az évek alatt oda jutottunk, hogy a játékok 60-100$/€ áron mennek, de még kivágják a felét, hogy azt majd késöbb eladják mint DLC-t 10-30-50$/€-ért, és akkor minderre ràjön most még a köcsög mikrotranzakció is.
3.
3.
Thor Vath
Amikor anno a magyar Appaloosa cég Ecco The Dolphinja lett sikerjáték még Sega Saturnon, mire jöttek a nemzetközi újságírók riportokat csinálni a fejlesztőkkel, már kb mindenki ki volt rúgva :) Így megy ez.
2.
2.
felegyi
Ez minden munkahelyen így van, bár előzetesen szokták figyelmeztetni az illetőt hogy ne lépje túl a hatáskörét... mondjuk egy ilyen pénzéhes cégtől nem vár semmit az ember!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...