A Mafia 15. születésnapját ünnepeljük

Oké, kicsit csalunk - pontosabban nem mi, hanem a Take-Two -, elvégre a Mafia-trilógia első darabja 2002. augusztus 27-én jelent meg. Ennek apropóján most egy videóban izgulhatjuk végig a sorozat legemlékezetesebb jeleneteit.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#13
#12: Az első rész fantasztikus volt akkoriban mikor megjelent! Én sem gondolom, hogy a második annyira rossz lett volna, nekem az volt vele az alapvető problémám, hogy semmi értelme nem volt ennek az óriási városnak, mert magához a játékhoz azon kívül, hogy 56x át kellett rajta kocsikázni keresztbe kasul az égvilágon semmit nem rakott hozzá! A harmadik viszont nagyon gagyi! Ha pontoznom kéne az elsőre adok 9 pontot akkor a másodikra 7et és a harmadikra kb 4et.
#12
#3: Én az első rész legnagyobb rajongója vagyok a világon és azt mondom, hogy a második nem érdemli meg azt a fikázást, amit kapni szokott. Szerintem igenis helyén van az a rész, nem annyira jó, mint az első, de atmoszféra teremtésben, zenékben nagyon ott van, a gunplay szerintem nem volt erőssége az első résznek, ebben a második sokkal jobb. A sztori itt-ott kidolgozatlan, de alapjaiban nem rossz. Ha nem az első részhez akarjuk hasonlítani, akkor egy egészen jó játék.

A harmadik viszont tényleg egy borzalmasan szar, kritikán aluli valami, ami nem csak a Mafia névhez méltatlan, de B-kategóriás játékok között is lagymatag.
#11
#8: De te nem rebootról beszélsz, hanem amit a Gog tett közzé a napokban digitális formában. De ez sem tragédia, mert le lehet tölteni és bemásolni a megfelelő helyre.
#10
#6: Ennek ellenére nálam lazán verte a Mafia a GTA3-at megjelenésekor mint akkori nyílt világú játék. A fények, a színek, a városi környezet sokkal realisztikusabbnak hatott mint a GTA3 Barbie rózsaszín és lilás világa.
#9
Én nem izgulok, mert tudom mi van benne
#8
#2: Sajnos azt hallottam, hogy az eredeti zenék, vagy legalábbis egy részük pl. nem lesznek benne szerzői jogok miatt.
#7
#1: A 2. rész szerintem nem volt rossz, csak sajna tönkre vágta picit az összképet, hogy fejlesztés közben elfogyott a pénze az eredeti fejlesztő gárdának, és az új kiadó szarrá vágta minden téren, játékmenet, történet, küldetések, karakterek stb. stb. Az elején pl. egy 4-5 küldetésből álló háborús prológust kaptunk volna...abból lett az a 20 perces semmi. De napestig lehetne sorolni, miket ollóztak ki.
#6
#5: Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a GTA 3-at a Rockestar Games csinálta, míg a Mafia első részét egy nagyon kicsi és nagyon szegény csapat, az Illusion Softworks. Nagyon de nagyon nem ugyan azok az anyagi körülmények és lehetőségek voltak meg a két studiónál abban az időben. ;-) Plusz részemről a GTA 3 unalomba fulladt egy idő után (végig se vittem), míg a Mafia első része a legtöbbször végigjátszott játék a gamer életemben.
#5
anno vegignyomtam pc-n (tobbszor) es xbox-on is az elso reszt. eleg undorito modon osszecsaptak az xbox-os verziot. vagtak le a terkepbol, itt-ott epuleteket csereltek ki egyszerubbre, vagy kivagtak epuleteket. eltunt a free mod meg ilyenek. persze gondolom a hardware miatt, de mikor megjelent pc-n sem lehetett olyan vasat ala tenni ami birta volna normalisan, annyira optimalizalatlan volt (mar akkor!) a pc-s verzio. szimultan a gta3 meg gyonyoruen ment xbox-on is. termeszetesen az xbox classic/original geprol es verziorol beszelek, a gyengebbek kedveert...
#4
#2: Ha egy új engine kerülne alá sajnos nem lenne ugyanaz hiába "ugyanaz"
#3
az elso a valaha keszult legjobb jatek, a masik 2 nem mafia sajnos
#2
Én csak az eslő részből kérnék egy full csilli villi grafikás játék, de minden maradjon ugyanaz , mint volt csak mai "menő" grafikával tuningolják fel az egészet.
#1
Akkor épp ideje egy rebootnak, mert a második és harmadik rész kritikán aluli lett.