A Square Enix nem mond le a Deus Exről

Habár az év elején felreppentek pletykák arról, hogy a Mankind Divided sikertelensége miatt a Square Enix parkolópályára tette a Deus Ex-sorozatot, a kiadó vezérigazgatója szerint ez nincs így. Szóba került a Tomb Raider is.

A Deus Ex: Mankind Dividedre nem igazán haraptak rá a játékosok, talán ezért is röppentek fel olyan szóbeszédek januárban, hogy a sorozat parkolópályára került. A Square Enix vezérigazgatója, Yosuke Matsuda egy új interjúban nyugtatta meg a rajongókat: vannak terveik a folytatásra, ami egyszer biztosan el fog készülni.

Matsuda "nagyon fontos frencsájznak" tartja a Deus Exet, ám a széria most egy kis szünetet tart. A játék fejlesztője, az Eidos Montreal jelenleg egy új Avengers-játékon dolgozik, így nem is nagyon lenne ideje és erőforrása az új Deus Exre.

Az úriember kiemelte, sok remek címük van, amit folytatni szeretnének, de "nincsenek korlátlan erőforrásaik", így pár játéknak egyszerűen várni kell arra, míg rájuk kerül a sor. Ami pedig az Deus Exet illeti, néhány megbeszélésen már túl vannak, ráadásul a Mankind Divided elég sok kérdést nyitva hagyott, így már tudják, merre induljanak el a folytatásban.

18 milliónál jár az új Tomb Raider-sorozat

Ugyanebben az interjúban Matsuda elhintette, hogy 2013-ban rendkívül nagy elvárásokat támasztottak a Tomb Raider-reboottal szemben, de most már belátják, hibáztak. A sorozat feltámasztása végül sikeres lett: a Tomb Raiderből 11 millió példány ment el világszerte, míg a Rise of the Tomb Raiderből 7 millió. Ez utóbbi kicsit kevésnek tűnik egy folytatástól, de az IP továbbra is fontos számukra.

9 komment - szólj hozzá!