Online játék lesz a Remedy új projektje?

Egyre többet tudunk meg az Alan Wake és a Quantum Break fejlesztőjének új játékáról. Ezúttal a csapat legújabb álláshirdetése hintett el pár érdekességet a P7 munkacímen futó anyagról - ez alapján egy, a Destinyre hajazó címről lesz szó.

Vegyük át az alapokat: a Quantum Break után a finn Remedy Entertainment szakított a Microsofttal, így a következő játékuk már egy multiplatform cím lesz. Az új játékot az 505 Games adja ki, a cég már 7,75 millió eurót fektetett a játékba.

A P7 (7. projekt) kódnéven futó játékuk, amellett, hogy "filmszerű TPS" lesz, már multis lehetőségekkel is felvértezik, legalábbis korábban ezzel kísérletezett a csapat, és a stúdió legújabb álláslehetőségei között is látni, hogy a Remedy olyan designert keres, akinek már van tapasztalata az online játékok terén.

A feladatkör leírása szerint a P7-ben jóval nagyobb szerepe lesz az online lehetőségeknek, mint azt korábban gondoltuk. A sikeres pályázónak "lenyűgöző, online módokat" kell készítenie. Az ígéretek szerint a játék tömve lesz lore-ral, és olyan kihívásokat tartalmaz, amelyek teljesítéséhez a játékosok előre megtervezik a hetüket.

Bizonyára sokatoknak a Destiny jut az eszébe, ami nem véletlen, a megosztott világ koncepciója, úgy látszik, a Remedy fantáziáját is megmozgatta. Mivel a csapat korábban csak single player címeken dolgozott, bizonyára óriási változást jelent a multiplayer címre való átállás, azonban ha emellett még a védjegyükké vált filmszerűséget is megtartják, csak jól járhatnak a rajongók.

A betöltetlen designer-pozícióra egyébként 2018. január 1-ig lehet pályázni. Teljes munkaidőről van szó, így mindenképpen Helsinkibe kell költözni hozzá. A stúdió évente öt hét szabadságot is biztosít. Álommeló.

27 komment - szólj hozzá!