15 millió letöltésnél jár a mobilos Animal Crossing

A Nintendo legújabb mobiljátéka egy hét alatt rengeteg játékoshoz jutott el, így máris a cég második legsikeresebb címévé vált ezen a platformon. A premier nem volt könnyű, elvégre a kiotóiak szervergondokkal küzdöttek.

Az Animal Crossing: Pocket Campben a játékosok egy saját kempinget üzemeltethetnek, ahol számos ismerős karakter feltűnik. A játék a múlt hét kedden jelent meg iOS-re és Androidra, és máris 15 milliós letöltéssel büszkélkedhet a free-to-play cím.

A start pedig nem ment simán, elvégre szerveroldali gondok ütötték fel a fejüket, amiket mostanra már sikerült orvosolni. Több magazin azt is nehezményezte, hogy a játék struktúrája folyamatosan terel a mikrotranzakciók felé. A Polygon arról számolt be, hogy egy sima pizza elkészítése rengeteg időt vesz igénybe, 1940 harangot kell elköltenünk rá, ami 7 óra játékidőt emészt fel. Persze ezt az időt súlyos bankók elköltésével lerövidíthetjük.

A bevételek szempontjából a játék kissé elmarad a várakozásoktól: Japánban a 10., az USA-ban a 72. legjövedelmezőbb mobilos anyag, magyarán nem sok játékos hajlandó valódi pénzt költeni rá.

Az Animal Crossing: Pocket Camp a Nintendo negyedik mobiljátéka a Pokémon Go, a Super Mario Run és a Fire Emblem Heroes után. A címet fele annyian töltötték le, mint a Mariót (32 millió), és kétszer annyian, mint a Fire Emblemet (7 millió).

2 komment - szólj hozzá!