PSX 2017: Részletek a Dreams sztorimódjáról

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 10.
  • Hír
Link másolása
Külön panelbeszélgetést szenteltek a Media Molecule új játékának az idei PlayStation Experience-en. A jó hír az, hogy a készítők 2018-as megjelenést ígérnek, ennek megfelelően az új infókkal sem fukarkodtak.

Hosszú évek óta várunk a LittleBigPlanet-csapat új játékára, de úgy tűnik, 2018-ban végre megjelenhet a Dreams. A PSX-en a Media Molecule munkatársai, Alex Evans, Siobhan Reddy és Mark Healey tartottak panelbeszélgetést, és itt osztottak meg egy adag friss részletet a játékról.

Habár a Dreamsben a LittleBigPlanethez hasonlóan a felhasználók által készített tartalmak kapják a főszerepet, a játékban sztorimód is helyet kapott, amely három egymásba fonódó szálon fut majd. A fejlesztők igyekeztek kihasználni a lehetőséget, és különböző zsánerekkel, illetve játékelemekkel kísérleteztek a történet megálmodása során, melynek főszereplői a TGA-trailerben is látott Art, illetve az álmaiban felbukkanó, különböző képességekkel megáldott Francis és Foxy lesznek.

A legjobb, hogy a kampányt teljes mértékben azokkal az eszközökkel építették fel a fejlesztők, amit a játékosok is megkapnak majd, hogy saját tartalmakat készíthessenek: új pályákat, animációs filmeket vagy éppen saját zenére épülő klipeket. A felhasználói oldalon kulcsszerephez jut a közösségi élmény is, így minden játékos tapasztalati pontokat gyűjthet majd, amely alapján kirajzolódik a perszónája.

Amikor új tartalmak után kutatunk, rákereshetünk a hozzánk hasonló perszónákra, így jó eséllyel olyan pályákat kapunk majd, amely nekünk is fekszenek. Ha saját magunk vágnánk tartalomgyártásba, nem muszáj a nulláról kezdenünk a szerkesztést, mások munkáját is remixelhetjük (sőt a tutorial is már elkezdett projektek befejezéséről szól), de azért is jár jutalom, ha "kurátori" munkát végzünk: a Dreams közösségében akkor is helyünk van, ha felkutatjuk, összegyűjtjük és ajánljuk a legjobb horrorpályákat például.

A Dreams egyébként helyben játszható kooperatív móddal érkezik, és a PlayStation VR-t is támogatja majd.

1.
1.
exonic
Ez a játék csodás!
Lehetőséget ad nekünk, átlag játékosoknak, hogy megvalósítsuk elgondolásainkat, történeteket. Még belegondolni is király, hogy kedvenc könyveink jeleneteit vagy egészét megcsináljuk, majd megosszuk őket és hozzáférjünk másokéhoz is.
Ebben a játékban eszméletlen sok a potenciál, szinte végtelen tartalommal. Nagyon várom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...