A Nintendo már dolgozik a következő Zelda-játékon

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild sikere után nincs abban semmi meglepő, hogy a Nintendo úgy döntött, folytatja Link kalandozását. A hírt Eiji Aonuma is megerősítette, most már csak az a kérdés, mikor kapjuk meg az új részt.

A Nintendo Switch elsöprő sikerében az is közrejátszott, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild elképesztően jól sikerült és nagyon jól fogyott. Ezek után nem meglepő, hogy a Nintendo mindenképpen továbbszövi Link történetét, amit most a sorozat producere, Eiji Aonuma is megerősített, méghozzá egy, a játékhoz készült képeskönyvben, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild Master Worksben tett bejegyzéssel.

Egyelőre ennél több konkrétum nem is derült ki, így nem tudni, milyen platformokra készül az új rész, illetve mikor is jelenik meg. Utóbbi azért is érdekes kérdés, mert a most bemutatott Breath of the Wild fejlesztése még 2011-ben, a Skyward Sword megjelenése után indult be, az évek során pedig rengeteget változott a játék. Ehhez képest Shigeru Miyamoto az E3-on úgy nyilatkozott, a Nintendo mindenképpen szeretné, ha gyorsabban érkezhetnének az új Zelda-részek.

A Breath of the Wild a Switch legkelendőbb játéka volt idén, több mint 4,7 millió darabot adtak el belőle, ami nyilván közrejátszott a Switch közel 10 milliós eladásában.

6 komment - szólj hozzá!