Úton az Xbox One egér- és billentyűzettámogatása

  • Írta: zoenn
  • 2017. december 22.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, hogy a Microsoft lengyel részlege idő előtt lelőtte a poént. A hivatalos honlapra véletlenül kikerült az Xbox One egér- és billentyűzettámogatását beharangozó hír.

A Microsoft lengyel részlege idő előtt bejelentette az Xbox One egér- és billentyűzettámogatását. A hivatalos honlapon megosztott hírt ugyan gyorsan eltávolították, de egy magazin sikeresen lementette azt az utókornak.

A redmondi cég mindig is nyitott volt a felvetésre, még a szeptember PAX Westen is félreérthetetlenül utalt rá az egyik fejes, Mike Ybarra, így nem ért minket váratlanul a hír.

A Google fordítóján átküldött bejelentés valahogy így hangzik magyarul:

"Néhány játékos legszívesebben a saját kezével hódítja meg a virtuális világokat. Mások elsősorban az egérmozgás pontosságát értékelik. Sokan nem is tudják elképzelni, hogy a billentyűzeten kívül mással játszanak. Most az Xbox One tulajdonosai (beleérve az Xbox One S és az Xbox One X modelleket is) már választhatnak e perifériák között, és eldönthetik, hogy mit használnak. PC Master Race? A billentyűzettámogatásnak köszönhetően már Xbox Master Race-ről is beszélhetünk" - olvasható a közleményben.

Úgy tűnik, sima USB-s eszközökről lesz szó, és ezentúl bármilyen webkamerát is csatlakoztathatunk a konzolhoz, így sokkal könnyebb lesz streamelni a Mixeren keresztül. Reméljük, napokon belül hivatalossá válik a dolog!

69.
69.
eGGman
Ez most olyan hogy az mondjak hogy jovore lehet kezben is vinni a labdat a fociban.
Nem nem es nem. Most vagy focizunk vagy kosarlabdazunk. Az emberek nem csak azert veszi meg a konzolt mert az tetszik neki. hanem mert penzben is jobb. Egy PCt fejlesztinek kell folyamatosan vagy sokkal tobb penzt kell beleolni mint egy Konzolba. Ezert van meg a feelingje eme vilagnak. Ha konzol akkor kontroller vagy hivjuk jovobeli nintendonak. :)
68.
68.
Darth Maul Official
#48: Speciel nem hinném hogy bárkit is zavarna az egybeolvadás plusz ez az egér billi kombó sok játéknak nyithat kaput amit épp a kontroller miatt nem lehetett megoldani.
65.
65.
user101
Konzol peasants, bah! Kit érdekel egy többszörösen bukott termék... Apropó, felejtsétek el a gamingot abban a formájában amit ma ismertek, ennek vége...

A 2017-es adatok alapján PC többet termelt, mint az összes konzol együttvéve de ez is alig fele a mobilos piacnak. Vége a gamingnak, senki nem fog játékokat csinálni, a tripla-a meghal és marad az indie és a mobolos piac. Az első lépcső, hogy csak a multis címek maradnak, sajnos igaza van az EA-nak, Szerintem minden konzolos peasnt kezdjen eretvágni... :DDD
62.
62.
frankdelgado
Na megi tanultam valami újat. Szóval az ms úgy menekül a komzolbiznyicből, h engedélyezi az egér+bill. Kombót a boxhoz. Ez még vissza fog köszönni a hozzàszólàsaimban. :)

Egyébként vannak spéci gamer perifériàk pc re, furcsàllanàm ha nem dobnànak vmi jo cuccot, h ne kelljen a térdemen egyensúlyozni a billentyűzet et....
53.
53.
Grabowsky30+
Az fps játékok elbutulása a 2000években pontosan annak volt köszönhető, hogy mindenáron rá akarták erőltetni őket a konzolokra amin azért nem lehetett megcsinálni egy olyan precíz irányítást, ezért egyszerűsíteni kellett a játékmeneten. Auto aim, minden preciziós mozdulat helyett videó bejátszás vagy script. Az rts játékok eltűnését is a konzolok térhódításának a számlájára írnám, kontrollerrel a másik amit nem igazán lehet játszani az a stratégia! Szerintem ez egy igenis jó lépés és megnyílnak vele olyan kapuk a konzolokon is amik eddig zárva voltak! Hozzáteszem sportjátékokkal meg autós játékokkal meg billentyűzeten lehetetlen normális szinten játszani! A tps játékok nálam a valahol a válaszvonalon állnak, amiben nincsen sok célzás azt kontrollerrel szoktam játszani természetesen, Pl egy AC-t, de egy GTA-t már csak félig, a járműveket kontrollerrel az embert egér+bill-el irányítom!
50.
50.
CitromH
#44: Nyilván egérnél nem lesz aim assist.
48.
48.
madSci
#47: Ha szerinted ez hülyeség, akkor ezek szerint te nem érted, éppen mi történik.
Idő kérdése, hogy az MS elkezdjen a pc-sekről is a saját táboraként kommunikálni (minden lépése efelé halad), majd kikiáltani magát a legnagyobb gaming tábornak. Közben a Sony, akik eddig egy Xbox-ra két Ps-t adtak el, most már lassan 2,5/1 aránynál járnak, egyre csak nő a különbség. A Nintendóból és a PS-ből is sokkal többet adnak el hétről hétre, ezek tények és tendenciák, amiket képtelen az MS megállítani, ezért egészen más stratégián dolgozik.
47.
47.
Darth Maul Official
#43: Te miről beszélsz ember, ha valamihez nem értesz legalább ne beszélj ekkora hülyeségeket!
45.
45.
Zoli0507
#33: Tuco hozzàszòlàsàra reagàltam. Ami nem arròl szòlt hogy valakinek tetszik-e vagy sem. Ő azt ìrta hogy ez fejlődès.
Erre reagàltam azzal hogy ami màr az "ősidők òta" lètezik ès 2018-ra "vègre" konzolon is elèrhetővè vàlik -tènylegesen jàtèkok tekintetèben- az szerintem nem nevezhető fejlődèsnek.

Van akkor van. Nekem èdesmindegy rèvèn ps-en jàtszom, plusz ha lesz is akkor se fogok venni mert nekem teljesen felesleges.

A vèlemènyem masik rèsze pedig azzal folytatòdott hogy èn mit neveznèk inkàbb fejlődèsnek.

(Egyèbkènt meg èn mindkèt konzolt "lecsupaszìtanàm", lebutìtàm olyan szinten hogy kizàròlag jàtszani lehessen vele. Ne olvasson nekem be semmifèle bluray, dvd....stb disc-et... ne ismerjen fel semmifèle formatumot hogy filmet, zenèt,...stb nèzzek vagy hallgassak rajta....... appok, hàtèralkalmazàsok....stb minden mehetne a kukàba.
Szolgàljon ki abban amire terveztèk ès amièrt megvettem, ez pedig a jàtèk. Ha mindez nem lenne, hatèkonyabb isblehetne teljesìtmèny terèn. Minden màsra ott a pc)
44.
44.
#41: Valóban nem kötelező, de ha multiplayerben annyi sikert szeretnél elérni, mint most, akkor bizony rá leszel kényszerítve az egérre. Persze lehet mondani, hogy hát lesz opció, hogy csak kontrolleresek ellen, csak így meg valószínűleg ketté lesz osztva az amúgy egy platformon játszó community.

Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az MS-nél nagyon rámennek a gamepad/egér balance-ra, mert akkor tényleg szuper lesz és ezért szurkolok is nekik.
43.
43.
madSci
Ez tökéletesen beleillik az MS menekülési tervébe. A konzolpiac már amúgy is Sony/Nintendo, az X csak úgy van, vergődik, közben már javában építik a konzol utáni stratégiát, amelyben a pc-sekre fognak szépen, agresszíven egyre jobban rátelepedni.
42.
42.
Norbiii
#41: Egyetértek veled, mondhatjuk ugyanazon állásponton vagyunk, én pl nem használnám mégsem "hisztizek" nem írtam semmi rosszat, majd kiragadsz egy mondatot, egy normális hangvételű mondatot, hogy polkorrektég, miközben látni kell, hogy vannak akiknek ez nem tetszik és leírják a véleményüket, még akkor is, ha ez másoknak nem tetszik. Szóval nem tudom kire vagy mérges, de ezt nem tudom mire vélni.
41.
41.
delphijos
#36: "Viszont azzal szerintem nincs baj, ha valakinek ez egyáltalán nem tetszik, és hangot ad a véleményének."

Ugyan már, felesleges ez a túlzott polkorrektség. Mégis mi van ebben aminek "nem kell tetszenie"? Mintha azon hisztizne valaki, hogy bejelentik hogy a sarki boltos holnaptól almát is árul. Aki nem szereti, nem vesz. Nek kell felvonulni hogy a szemét boltos azonnal fejezze ezt be, mert az alma szar. És mindezt azért mert "joga van a véleményéhez". Van választása. Ha kell vesz, ha nem akkor nem.
36.
36.
Norbiii
#33: Teljesen egyetértek delphijos-al ez egy lehetőség, lehet használni, aki meg nem akarja az nem használja. Pl én sem vennék konzolhoz egeret, de ha másnak ez örömet okoz, akkor az nekem nem baj. Viszont azzal szerintem nincs baj, ha valakinek ez egyáltalán nem tetszik, és hangot ad a véleményének.
35.
35.
Anti4730
Jaja ez csak egy lehetőség nem muszaly használni, másképp pedig simán rakhatod a billentyűzetet a lábadra az egeret pedig melléd egy könyvre vagy valami, nehogy mar csak asztalon lehetne..
33.
33.
delphijos
#18: Úgy csináltok mintha most minden fejreállt volna. Az egér , billentyűzet egy LEHETŐSÉG. És valóban nem is minden stílushoz jó. De miért baj MEGINT hogy van választás? Senkinek se kell kidobni a kontrollert.
32.
32.
Firsttime
Szerintem igy elveszíti a legnagyobb feelingjét a konzol. Tv nappali kanapé azt adjad neki. Rendes bill egér használathoz asztal kell. Meg szék. És ha sokat játszol, akkor abból sem mindegy milyen. Túl magas ill. alacsony már nem jó. Mondjuk egy tipik üveges alacsony asztalon képzelik el a nappaliban a kanapén ülve a Bill egér kombót? Halali kényelmetlen. Egy szituációt tudok elképzelni. Azoknak lehet jó, akik pc mellett tartják a konzolt, és monitoron játszanak vele. Ennyi. Minden más helyzetben teljesen szar lenne.
31.
31.
Ennyi erővel mondhatták volna azt is, hogy kiszállnak a konzolpiacról. Várom, mikor jelennek meg az első kontroller helyett egér/bill csomagok.
30.
30.
Norbiii
Nálam egy konzolnál szóba sem jöhet az egér+billentyű kombó, arra ott a számítógép. Maximum tényleg akkor jöhetne szóba, ha net használatról lenne szó, de arra is ott a pc-s egér és billentyűzet.
21.
21.
Zoli0507
#19: Ez kènyelmetlen. Èn pèldàul fèloldalasan szoktam feküdni az egyik làbam felhùzva ùgy jàtszom.
19.
19.
FrankBlack
#18: "A kanapè elè vegyek egy jò magas asztalt amire ràrakhatom az egeret meg a billentyűzetet?"

https://www.youtube.com/watch?v=qJEBaeiSwkM
13.
13.
Anti4730
Es akkor ez azt is jelenti hogy végre kihozzák xboxra a fasza stratégiai játékokat?:D
10.
10.
Falcon
nemrég vettem egy x box x et a ps4 pro mellé és tényleg jobb és erősebb gép nagyon szeretem és őrülők hogy a microsoft meghozta ezt a döntést hogy az x et piacra dobta és kukázta a kinektet
én ezentúl minden játékot x re veszek meg mert sokkal szebb
aztán kíváncsi leszek hogy ha 3 év múlva kijön a kővetkező generáció milyenek lesznek az erőviszonyok mert akkor is az erősebb fejeltebb gépre teszem a voksomat
7.
7.
Matt8888
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...