2017 legolvasottabb cikkei a Gamekapcson

  • Írta: fojesz
  • 2017. december 29.
  • Toplista
Link másolása
A folytatódik az évzáró cikksorozatunk, a legolvasottabb híreink után következzenek a legnépszerűbb cikkek! Idén is domináltak a tesztek, azonban a filmkritikák is képviseltetik magukat a listán.

Ahogy a legolvasottabb híreinknél is említettük, a játékszabályok a szokásosak. A lista maximálisan objektív, a Gamekapocs látogatottsági adatai alapján készült, és visszafelé lépdelünk rajta, ennek megfelelően a tizedik legolvasottabb cikkel kezdünk. Vágjunk is bele!

10. Kipróbáltuk az Xbox One X-et

Idén két konzolpremiernek is örülhettünk. A Microsoft novemberben dobta piacra a világ legerősebb konzoljaként bepromózott Xbox One X-et, igaz, meg is kérte az árát: egy gyors próbakörben mentünk utána, hogy érdemes-e beruházni a korábban csak Skorpióként emlegetett szörnyetegbe. A tapasztalatainkat itt olvashatjátok.

9. Nioh teszt

Idén Souls-játék nélkül maradtunk, ráadásul a Bloodborne második része is várat magára, azonban így sem panaszkodhattak a műfaj rajongói. A Ninja Gaiden-sorozatot is jegyző Team Ninja dobta piacra a Nioh-t, amely a feudális Japánba kalauzolta el a játékosokat, és szinte egy az egyben ugyanazt a játékélményt kínálta, mint a From Software címei. 8.8 pontot kapott tőlünk.

8. The Legend of Zelda: Breath of the Wild teszt

Erős címmel rúgta be a Switch karrierjét a Nintendo. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild olyan szabadságot kínált, amit eddig egyetlen Zelda-játék sem, és azt sem túlzás kijelenteni, hogy a többi open-world és sandbox címnek is feladta a leckét. Nem sűrűn engedjük meg magunknak, de itt repült a 10 pont.

7. Alien: Covenant filmkritika

Nehéz követni Ridley Scottot mostanában Alien-fronton, de egy biztos, a Prometheus és az eredeti Alien közé beékelődő Alien: Covenant vegyes érzelmeket keltett bennünk. Egyébként jó eséllyel a Foxban is, mostanában ugyanis azt pletykálják, hogy a cég kukázta Scott következő Alienjét. Mi 7 pontot adtunk a filmnek egyébként.

6. Ghost Recon: Wildlands teszt

A Ghost Recon: Wildlands 7 pontot kapott tőlünk, de azt mi sem tagadhatjuk, hogy kooperatív módban kiválóan be tudta szippantani az embert a virtuális Bolívia. Láthatóan sokatokat érdekelte a játék tesztje, de ezen már meg sem lepődünk: hiába a kritikusok langyos fogadtatása, az új Ghost Recon az év egyik legkeresettebb játéka volt!

5. Assassin's Creed: Origins teszt 

Egy év szünet után tért vissza az Assassin's Creed-sorozat, az Origins pedig hozta az elvárásokat. Az ókori Egyiptomban játszódó epizód lényege nem változott, azonban a különböző játékmechanikák alaposan megújultak: átalakult a harcrendszer, jóval több a szerepjátékos elem, és az Eagle Vision is új értelmet nyert! Mi 8 ponttal jutalmaztuk.

4. Resident Evil 7 teszt

Az év egyik első meglepetése a Resident Evil 7 volt. A sorozat legújabb számozott epizódja sok tekintetben idézte a klasszikus epizódok játékmenetét, miközben a zsánerben egyre népszerűbbé váló belső kameranézettel még félelmetesebbé tette az élményt a Capcom. Ha van otthon egy PlayStation VR, muszáj kipróbálnod vele! Osztottunk-szoroztunk: 8 pont.

3. Mass Effect: Andromeda teszt

Hiába szórakoztatott minket a Mass Effect: Andromeda, a bennünk lakozó kritikus arra jutott, hogy mindez nagyon messze van attól, ami miatt az eredeti trilógiát megkedveltük - és a kínos technikai bakikról akkor még nem is beszéltünk. Az Andromeda fogadtatásának az Electronic Arts sem örült, a megjelenés után nem sokkal kibukott, hogy parkolópályára került a sorozat. Tőlünk 7.5 pontot kapott a játék.

2. Horizon: Zero Dawn teszt

Ennél merészebbet nem is léphetett volna a Guerrilla Games: a csapat lényegében a fennállása óta lineáris lövöldéken szorgoskodott, erre idén előrukkoltak az első nyitott világú akciójátékukkal. A Horizon: Zero Dawn jött, látott és győzött, kisebb hibái ellenére is az év egyik legjobb címével van dolgunk - 9 pont lett a jutalma.

1. Star Wars: Az utolsó Jedik filmkritika

Nem gondoltuk volna, hogy egy filmkritika lesz a legolvasottabb cikkünk, ráadásul egy olyan, ami ennyire friss, de ne kerülgessük: miután a Star Wars: Az utolsó Jedik ennyire megosztó film lett, aligha meglepő, hogy sokan pörögtetek alatta! Kulisszatitok: még házon belül sem írta mindenki alá a 8 pontos értékelést.

5.
5.
hedzsooo
#3: Miért, te a konkurenciától vagy, vagy miért is kell azt neked annyira tudnod? :-)
3.
3.
A számokat is kérjük szépen mellé, az az igazán érdekes!
2.
2.
Norbiii
#1: Ha Te bepörögsz.....:D
1.
1.
Pörögtek bizony, én szó szerint bepörögtem alatta XD
A Kulisszatitoknak örvendek :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...