Véget ér a Gran Turismo 6 online támogatása

  • Írta: zoenn
  • 2017. december 30.
  • Gyászhír
Link másolása
Idén ősszel jelent meg a Gran Turismo legújabb felvonása, így érthető, hogy az előző rész támogatására már nem marad energiája a Polyphony Digitalnak. A készítők bejelentették, hogy a PS3-as epizód online szolgáltatásai leállnak.

Remélhetőleg a rajongók már generációt váltottak és javában a Gran Turismo Sportot nyúzzák. A frencsájz hivatalos oldalán jelentette be a Polyphony Digital, hogy 2018. március 28-án a Gran Turismo 6 online szolgáltatásai leállnak, előtte pedig a DLC-k értékesítése is véget ér.

Természetesen a játékosok továbbra is játszhatnak a versenyjáték single player módjával, de multizni nem tudunk és az online ranglisták sem működnek majd. A DLC-ket offline módban használhatjuk, de ne keressük a Community, az Open Lobby, a Quick Match és a Seasonal Events funkciókat.

Március vége előtt így az ingame krediteket is be kell váltanunk és a Gran Turismo 6 társalkalmazása, a GT Track Path Editor is lehúzza a rolót.

A készítők emellett köszönetet mondtak a GT6 rajongóinak, és megemlítették, hogy innentől kezdve már a Gran Turismo Sport online szolgáltatásának javításán dolgoznak tovább.

19.
19.
Cell4
Azért GAMEROD-nak abban a szempontból igaza van, hogy pont nemrég volt egy olyan hír, hogy az olyan kiadók, mint az EA, egyre inkább a valamilyen mikrotranzakciós/multiplayer központú játékokban látják a jövőt a single player tartalmú társaikkal szemben.

És pont az ilyen jellegű hírek ezeknek a játékoknak a legnagyobb hátulütőik, hogy ha a kiadó úgy dönt és megnyom egy gombot, akkor onnantól fogva a játék, ami kifejezetten az online funkciókra volt kihegyezve, lényegében egy poháralátétként lesz utána alkalmazható.
Mert az a játék, ami pl. 20 évvel ezelőtt megjelent, az most is ugyanúgy, teljes egészében játszható/kipróbálható, még ha nem is adott célplatformon, de valamilyen emulátor által egy másik hardveren. Ha valaki akar egyet nosztalgiázni ezekkel a címekkel, semmi akadálya.
Ezeknél a címeknél viszont március végétől fogva már soha nem lesz lehetőség a multira, 1 nap/hónap/év múlva sem, mindegy, hogy most PS3-on vagy PS4-ről/PC-ről fog az illető bejelentkezni.

Én speciel egyszer, ha elindítottam a Gran Turismo-t, az 5. részt. Engem nem fogott meg (nálam az Uncharted 2 pörög MÉG MINDIG), nem az én világom, ettől függetlenül sajnálom, hogy kicsivel több, mint 4 év után leállnak a szerverei. Ahogy a Killzone 2 és 3 multiját is sajnálom.
Kár, hogy így működik a piac és hogy nincsenek alternatív lehetőségek arra, hogy ezeket a multikat az ember valahogyan megmenthesse vagy split screen/local offline módban tovább vihesse.

Értem én, hogy aki nagyon akart, az már sz.rrá-h.ggyá játszhatta magát vele, de ha valakinek ez jelentette az igazi multiplayert (és a folytatásoké pedig nem jön be neki pl.), akkor neki lényegében március végén elveszik a lehetőséget, hogy akár csak még 1 kört mehessen utána a játékban xy év múlva egy kis retrózás gyanánt.
11.
11.
GAMEROD
#5: Azt te nem tudhatod hogy alakultak e ki közösségek akik pont azzal játszanak. Lefogadom hogyha rákeresnél jutubon, biztos találnék olyat aki alig 1 órája töltött fel videót egy GT6 online-ról. FPS-eknél is ki alakulnak klánok akik semmi mással nem játszanak csak az adott címmel, aztán ha lekapcsolják akkor oda az egész. De ezt egy Casual-nak hiába magyarázza az ember.
10.
10.
GAMEROD
Így van, pont ezért fognak karjukba dőlni, na meg olyan is van aki pont 3 év után veszi meg a játékot és fél évet se tudott online játszani. De ehhez kéne valamilyen szintű intelligencia hogy átlássa az ember.
9.
9.
kergabi83
#7: Iszonyatos volt. Megvettem 4 euróért, amikor már a kutyának sem kellett, de sírtam rajta. :D Megmarad emléknek, de csak mert így teljes a sorozat...
7.
7.
#6: Nem új dolog, mégis kicsit meglepett. Főleg a "támogatásra már nem marad energiájuk". Na mindegy, ahogy lentebb írták akit érdekelt, már szarrá játszotta a multit.
6.
6.
Heldengeist
#5: Már circa 5 éve volt a generációváltás, szóval nem csoda, ha szép lassan felszámolják az online szolgáltatásokat. Először a Demon's Souls, aztán a Killzone, mosz meg ez. Szép sorban szerintem követni fogja a többi is.

A Forzát egyébként már régebben picsán rúgták, már hónapok óta nem vehetők meg a 4-hez a DLC-k. Pedig a Xbone annyira nem is sikeres. Hogy multizni lehet-e még, azt nem próbáltam. Egyébként a Forzával összevetve a GT 6 tényleg nem olyan nagy eresztés.
5.
5.
Ez a négy év annyira kevés, mint gamerod bölcsessége. Ennyire leszarják a játékosok? Ahhoz képest, mekkora szimnek van kikiáltva nem lehetett nagy szám.
4.
4.
Guba32
#1: Az online játékokat a közösségek tartják fent,ha már a közösségnek nem lesz szüksége az adott online játékra,akkor nem hinném,hogy probléma,hogy lezárják.Nehezen elképzelhető,hogy pl. egy LoL-t csak úgy lezárnak,mikor jól megy...
2.
2.
Neo1989
#1: A Karrier mód ettől még megmarad.
1.
1.
GAMEROD
Na erről beszéltem, a sok online agyhalott majdcsak észhez tér, mikor rájönnek hogy lekapcsolják a játékukat, aztán megy a kukába a játék, az eredményük, és a közben ráköltött zsé és befektetett idő is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...