A Forza Horizon fejlesztői dolgoznak a Fable 4-en?

Az év elején az Xbox Live API-jánál történt egy nagyobb szivárgás, az így kikerült adatokból pedig az körvonalazódott ki, hogy a Microsoft bizony már dolgozik a Fable negyedik részén.

Nem indította jól az évet a Microsoft, nemrég ugyanis kiszivárgott az Xbox Live API SDK-ja, ami több olyan kényes információt is tartalmazott, amit valószínűleg még nem szeretettek volna a redmondiak a rajongók orrára kötni. Ezekből csemegézett a ResetEra egyik felhasználója, Klobrille is, aki a tavalyi E3-as Microsoft-konferencián bemutatott játékok listáját is előre leközölte, így ha másért nem is, ezért talán lehet alapja annak, amiről most beszámolt.

Állítása szerint ugyanis a kiszivárgott anyagok között megtalálható a Fable 4 is. A Wisdom kódnéven fejlesztett játékot állítólag egy brit fejlesztőcsapat készíti. Ez utóbbi kapcsán sokan egyből a Studio Gobo Brightonban található Electric Square csapatára gondoltak, hiszen ők nemrég megerősítették, hogy egy exkluzív Microsoft-projekten dolgoznak.

Erre cáfolt most rá a Lionhead korábbi vezető programozója, Don Williamson, aki egy friss Twitter-bejegyzésben elmondta, tudja, ki dolgozik a Fable 4-en, és érdekes döntésnek tartja, hogy pont arra a csapatra esett a választás. Egy követője rá is kérdezett, hogy Brightonban van-e a stúdió, de Williamson határozottan állítja, hogy nem, ott nincs olyan fejlesztőstúdió, aki meg tudna birkózni egy ekkora feladattal.

És itt jön be a képbe egy másik brit brigád, méghozzá a Forza Horizon-sorozattal hírnevet szerző Playground Games, akik jelenleg is egy AAA-s, nyitott világú szerepjátékhoz toboroznak fejlesztőket.

A kiszivárgott anyagok között egyébként szerepel még egy érdekes pletyka, ugyanis benne van a pakliban, hogy a Gears of War negyedik részét fejlesztő The Coalition csapata épp egy vadonatúj Perfect Dark-játékon dolgozik, valószínűleg a Rare közreműködésével.

30 komment - szólj hozzá!