CES 2018: A Xiaomi gyártja az Oculus Gót

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 10.
  • Hardver
Link másolása
A Consumer Electronics Show-n megejtett bejelentés szerint a kínai Xiaomival közreműködésben készül az Oculus Go, az Oculus Rift jóárasított, eszközfüggetlen kistestvére.

Az Oculus Go még tavaly októberben mutatkozott be, a Facebook tulajdonában lévő gyártó egy olyan VR-szemüveget dob piacra hamarosan, amely 200 dollárt kóstál, és nem szükséges PC vagy okostelefon a használatához, azoktól teljesen függetlenül működik. Az Oculus Rift belépőszintű alternatívája természetesen a CES-en is képviseltette magát.

A rendezvényen a Facebook VR-ért felelős vezetője, Hugo Barra jelentette be, hogy az Oculus Gót a kínai Xiaomi fogja majd gyártani, emellett azt is megerősítette, hogy az eszköz mélyén egy Qualcomm Snapdragon 821 chip duruzsol. További érdekesség, hogy a megállapodás értelmében a Xiaomi egy közel azonos szemüveggel rukkolhat majd elő Kínában, amely Mi VR Standalone néven fog futni: a készülék saját alkalmazásbolttal hódítana az országban, amibe az Oculus Mobile SDK támogatása révén a már meglévő tartalmak lokalizált változatai is utat törhetnek.

4.
4.
user101
De egy haszontalan terméknek nincs értéke, így nullával osztva mindig hibát kapunk eredményül... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...