Így alakulhat át az xboxos achievement-rendszer

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 10.
  • Pletyka
Link másolása
A Microsoft még tavaly jelentette be, hogy alapvető változtatásokat eszközöl majd az Xbox achievement-rendszerén, miután az nem honorálja eléggé azokat a játékosokat, akik egy-két címmel játszanak csupán, de azokkal rengeteget.

A probléma egyértelmű: a jelenlegi achievement-rendszer azoknak kedvez, akik sok különböző játékkal játszanak, és nem azoknak a hardcore arcoknak, akik egy-két címmel foglalkoznak, azokba viszont rengeteg időt tesznek. A microsoftos Mike Ybarra tavaly augusztusban harangozta be, hogy ezen mindenképpen változtatni szeretnének.

Habár a hivatalos részletekre még várnunk kell, a Windows Central összeszedte azokat az információkat az új rendszerről, amiket a szivárgások alapján tudni lehet. Ez alapján a Microsoft egy átfogó karrierrendszeren dolgozik, ahol a játékosok szintet léphetnek és még presztízselhetnek is, ezért cserébe pedig különböző jutalmak, például loot boxok ütik majd a markukat. A dobozok kizárólag kozmetikai elemeket tartalmaznak, és az új avatárjainkat öltöztethetjük majd velük.

A rendszer több dimenzióban méri majd a játékos teljesítményét, a már meglévő achievementek mellett különböző questek indulhatnak a játékokban, amelyek teljesítéséért tapasztalati pont jár, emellett a játékidőnk és az is beleszámít majd a végeredménybe, hogy mennyit haladtunk a különböző címekben.

28.
28.
Gaboo77
#27: Na így már tiszta! Ezért kérdeztem, hogy vajon Xbox One X-en is van-e ez a gond! :) Köszönöm az infót, sokat segítettél!
27.
27.
ADMlN
#4: Az Xbox One-nál nincs teljes HDMI CEC támogatás. A konzol bekapcsol ha más eszköz szól neki, de ő nem tud HDMI-n keresztül más eszközt bekapcsolni.
E mögött az volt a koncepció, hogy ugye eredetileg minden Xbox One-hoz járt Kinect, a Kinect-ben meg van egy infravörös jelszóró. Ez azért jó mert képes olyan eszközöket is vezérelni amik nem tudnak HDMI CEC-t (hifi, hangrendszer, set-top box... stb).
Mivel a Kinect-et elkaszálták, az Xbox One S és X konzolok már beépített IR jelszórókkal érkeznek, hogy tudják ezt a funkcionalitást. A sima One-nál viszont egy külső egységre van szükség: Infravörös hosszabbítókábelek használata Xbox One konzolokkal
Ezt pár-száz forintért lehet beszerezni audio-video boltokban, vagy az eBay-ről.

Egy kis érdekesség a témához, hogy viszont minden Xbox-ot felszereltek infravörös jelvevőkkel is, így a konzolt lehet vezérelni megfelelő univerzális távirányítóval (pl. Logitech Harmony, vagy a Samsnung TV-khez járó Smart Remote-tal).
26.
26.
Csoki80
#19: Jópofák az exclusive gamek, de egyre kevesebb jön, mert a nagy cégeknek az az érdeke, hogy a legtöbb platformra kijöjjön. Irigylem a ps-től a quantic dream játékait, de ezen kívül számomra semmi...
20.
20.
Gaboo77
#17: Azt csinálom, de akkor LG tv-vel ezek szerint nem megy...
17.
17.
delphijos
#16: De ne manual beállítást válassz, hanem csak nyomj egy next-et.
16.
16.
Gaboo77
#15: Én is pont ott próbálom és rögtön kéri a Kinectet, vagy az infrát. De pont az a cél, amit Fakjee is írt. De akkor ez nem megy. Azért köszi!
15.
15.
delphijos
#10: Nem tudom, a nekem a Power & Startup -> Power mode & startup TV & A/V power options -ban a Set Up TV-ben beállítottam, HDMI-n azonnal felismerte, és utána megy. Nem kellett neki Kinect. Nem hiszem hogy ez csak az X-ben van benne. Viszont amit Fakjee írt, az box-al nem megy. Tudtommal CEC-et nem tud. A ps az nekem is megy, nem kell hozzá Sony tv ( Samsung van )
11.
11.
kopic
#5: Vicc... Inkább exkluzivokat csinálnának.
7.
7.
Laccy85
#4: Hát igen. Elég kényelmes fícsör. Megnyomom a PS gombot a kontrolleren, konzollal együtt bekapcsol a TV is, valamint át is vált a konzolra. Bár azt hittem, hogy ez azért van, mert Sony a TV is. De akkor ezek szerint más készülékekkel is megy a dolog.
6.
6.
Yanez
#4: Nem is tudtam, hogy PS4-en van ilyen ficsőr. Köszi az infót!
5.
5.
Gaboo77
#4: u.i: Mondjuk az Avatarokat tavaly őszre ígérték és még Alfában sincs most sem... Látom, hogy próbálkoznak fejleszteni, csak kicsit káosz van mostanában náluk minden téren, mintha csak ide-oda kapkodnának.
4.
4.
Gaboo77
#3: Igen, ez a vicc! A mostani menüben már nem is látszik az Avatar, de a barátoké meg pláne nem! Így mi értelme testre szabni? Mondjuk kicsit off és lehet én vagyok béna, de mondjuk pl. PS4-en be lehet olyat állítani, hogy ha bekapcsolom a konzolt, kapcsolja be TV-t, ill. ha átváltok a tv-n a konzolra, az kapcsoljon be. A Box állandóan Kinectet kér ehhez, ami annak tükrében meg pláne röhejes, hogy megszüntették. Ez olyan bonyolult és minek kell a Kinect?! Mondom: lehet én vagyok béna! Ha valaki tud rá megoldást, akkor megköszönöm, mert én nagyon nem találom ezt az opciót! Mondjuk, túlélek nélküle, de kényelmes lenne.
3.
3.
Winter
Emlékszem, 360-on lehetett ruhákat nyitni, játékonként mást, meg venni real money ellenében. De akkor még bejelentkezéskor ott ugrált csórikám, nyilván felöltöztetem.
Most azt sem tudom, hány pontom van, 10K+ valahol, vagy hogy néz ki az avatárom, de pont nem is érdekel. GTA5 Online, Skyrim, Fallout 4, The Division, stb. Ezek mind többszáz órás játékok nálam. Ha olyan pontot adna, ami levásárolható játékra, az igen, az tetszene. Lehet pl. 1 pont = 1 cent. Na annak lenne értelme. De így... Hagyjuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...