Dark Souls - nem lesz PC-s árkedvezmény?

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 13.
  • Hír
Link másolása
A héten hivatalosan is bemutatkozott a Dark Souls felújított kiadása, amiről időközben több érdekes részlet is kiderült. Többek között az is, hogy a PC-s verzió eredeti tulajdonosai nem biztos, hogy kapnak majd árkedvezményt.

A Direct Mini keretein belül jelentette be a Nintendo, hogy a From Software klasszikus sorozatának első része május végén felújított kiadást kap. Az újrahangszerelt kiadás nemcsak Switch-re, de PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is meg fog jelenni, ami természetesen azt is jelenti, hogy grafikailag is nagyot ugrik majd a játék.

Vagyis csak részben, mert bár kapunk natív 4K-támogatást és 60fps-t, PlayStation 4 Prón például mellőznünk kell majd a HDR-t. Egyelőre nem tudni, hogy az Xbox One X-tulajdonosokra mi vár. Időközben az is kiderült, hogy PC-n 2K-s textúrákkal dolgoznak az alkotók, illetve az sem világos, kap-e új engine-t a játék, mondjuk a Dark Souls 3 motorját.

Az árcímke körül is bizonytalanság van, mert a Bandai Namco a bejelentéskor hiába erősítette meg, hogy az eredeti PC-s változat tulajdonosai 50 százalékos kedvezménnyel szerezhetik majd be az új kiadást, később ezt maga a kiadó cáfolta, amit a PC Gamer és a JeuxVideo is megerősített. Nem sokkal később a kiadó európai PR-osa jelezte, egyelőre nincs semmi bejelentenivalójuk, vagyis egyelőre úgy néz ki, mindenkinek 40 dollárba fog kerülni az újrázás.

32.
32.
McDuff
#31: Lehet régimódi vagyok, de nem, ez sztem nem normális. Ha adott egy játék, legyen akkor ez a Dark Souls 3 pl., én tudom magamról, hogy soha az életben nem játszanék vele, mert nem lenne idegem hozzá, de csupán ez taszított benne csak. Így hát az említett fiúknál megnéztem a végigjátszást. Tetszett, érdekelt, de akkor sem szereztem be, előtte se, utána se.
Nah de pl. a Tomb Raider ott csücsül a könyvtáramban, évek óta és megtehetném, hogy megnézem a végigjátszást róla szintúgy náluk, de nem fogom, ha 5 évig nem nyúlok hozzá, akkor 5 évig, akkor sem, mert tudom, hogy az engem érdekel, ki akarom játszani, én magam, amint lesz rá időm. Nehogy már még lelőjjék nekem a poént?

A játéknak benne van a nevében, hogy játszani kell vele, sztem ez a lényeg. Az hogy megnézel vkit aki végigjátssza, lehet, hogy mellette még meg is vetted, de inkább nézed őt tovább, az sztem nem ugyanaz, az nem a te veríjtéked, nem a te kitépett hajad és nem a te sikerélményed lesz, akármennyire is jól szórakozol közben. Vagy így lezártnak tekinti? Úgy tekint rá, hogy meg is vettem, láttam a végén a bosst, vegyük úgy, kiakasztottam, ha bárki kérdezné, de amúgy 5 percet nem játszottam vele, kérdem én, így tekint rá? Nem értem a motivációt.
Én már gameplayt nem is követek a VR-s srácoknál, mert egyszerűen ennyi időm nincs, hogy nézzek egy embert ahogy játszik. Azt inkább arra fordítom hogy én játszak, mert az mindig izgalmasabb lesz számomra.

Az is szomorú, amikor chatbe beírják hozzájuk (nem egy ember), hogy "én már csak titeket nézlek, single játékokkal már nem is játszok, megnézem nálatok".
Na sztem ez az ami NEM normális, pláne akkor ha az a játék még meg is van neki, de inkább nézi róla a streamet vagy a videót, ahelyett hogy neki állna :/
31.
31.
NECROSMOKE
Nem értem, hogy mi a gond azzal, hogy valaki megvette az összes DS részt és nem játszott vele sokat, inkább végigjátszást nézett? Neki ha így jó? Hát legyen.
Nekem DS1 megvan, de több yotube videót neztem órában nézve mint amennyit játszottam PS3-on. Pedig tetszik a játék. A Demon's Souls-t, azt vagy 4X-5X vittem végig. A DS1 kb. 27 órát játszottam, de nem azt jelenti, hogy abbahagytam. És persze a többi részt is beszerzem. Csak túl sok játékom gyüktlt fel az évek során és már a nagy bőségzavarban azt sem tudom, hogy mivel játszodjak XD
29.
29.
crytek
#26: Szimplán van eszük. 0 munkával újabb + milliós eladások ennél több senkinek nem kell..

Gondolom te se jelentenéd fel a céged ahol melózól ha a köv. hónaptól kezdve 90%-al kevesebb munkát kéne végeznek ugyanazért a pénzért.... Naugye hogy ugye
28.
28.
PaprikaJancsi
#27: 8-as kommentben írja, hogy megvan neki mind a három rész.
27.
27.
delphijos
#24: Bocs srácok, lehet hogy én maradtam le valamiről, de hol olvastátok hogy meg is vette? Az én olvasatom az volt, hogy érdekelte a sztori, de érezte hogy a játék túl "sok" neki, ezért inkább megnézett egy végigjátszást.
26.
26.
Extol
Milyen felújított kiadást árulnak megint?! Egyre büdösebb a munka a játékfejlesztőknek
25.
25.
EeRrTt
#10: Nah, csak szimplán gyenge-közép erősségű gép, ami még simán a rendszer követelmények fölött volt.
https://www.youtube.com/watch?v=-chFaiS6pek 1:54 körül van az a rész, ami megette a gépemet, gondolom a sok kis feketeség miatt
24.
24.
McDuff
#23: Nekem is ez a homály a történetben, nekem volt egy haverom aki beszerezte anno 1. részét xbox-ra, mondtam neki, hogy figyu sztem hagyd, ez nem a te játékod (azért vágtam hogy mennyire kitartó a gyerek és mikkel játszik). Így is lett, az első boss-ig nem jutott el a srác, de utána nem is piszkálta többet, nem hogy majd még beszerzi hozzá a többi részt is :D
17.
17.
mephi
Valahogy úgy alakult, hogy a második és harmadik rész van meg. Az első részről videókat néztem, és egy ideje agyaltam azon, hogy megveszem. De ezek szerint várok a vétellel most.
Szeretem ezt a játékot, de kevés olyan cucc van, ami ennyire fel tud bosszantani, mint ez. :)
11.
11.
"illetve az se világos, kap-e új engine-t a játék, mondjuk a Dark Souls 3 motorját." - de, az teljesen világos:

‘So to correct a few things that I posted about yesterday - Dark Souls Remastered will not include new assets based on the Dark Souls 3 engine or any combat differences. There is no HDR lighting for the PS4 Pro version,’ wrote Dark Souls community head honcho, Vaati (via GearNuke).
10.
10.
Stranger
#4: Laptop-Intel kombó?
5.
5.
EeRrTt
Mondjuk, nekem megvan mind a három rész, úgyhogy egy kis kedvezményt azért adhatnának
2.
2.
Perseus84
Nekem pc-n van meg par euroert jutottam hozza. Mikor elinditottam es kiirta a kontolleres gombokat h ezt nyomd meg meg azt... Na akkor toroltem is le a fenebe
1.
1.
crytek
Aki figyelmes volt 2.5$-ért meglehetett amazonról.... Mondjuk sok volt érte mert 20 perc max és game over mert minden lever. Csira vagyok gyenge ótvar szar ebben a játékban :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...