Fable - egyre biztosabb, hogy feltámad a sorozat

  • Írta: Shifty
  • 2018. január 17.
  • Pletyka
Link másolása
Az Eurogamer Microsofthoz közelálló forrásokra hivatkozva gyakorlatilag megerősítette, hogy a Forza Horizon-sorozatot készítő Playground Games tényleg egy új Fable-játékon dolgozik.

Napokkal korábban megírtuk, hogy egy komolyabb Microsoft-szivárgásnak köszönhetően jó eséllyel lebukott a Fable-sorozat következő felvonása. Az Eurogamer is rákérdezett a forrásainál a dologra és nemrég a magazin is megerősítette, hogy valóban új felvonást kap a Lionhead sorozata, amit tényleg a Forza Horizon-sorozattal berobbant Playground Games csapata készít.

A magazin információi szerint a Microsoft nagyon komolyan gondolja a visszatérést, így meglehetősen nagyszámú csapat, nagyon komoly büdzséből fejleszti az új Fable-játékot. Ha hinni lehet a forrásoknak, akkor az új felvonáson közel 200 ember dolgozik, a játék pedig egy történet- és karakterközpontú, nyitott világú szerepjáték lesz, amit a Playground frissen alapított második stúdiója készít. Az is biztos, hogy nem mostanában készül majd el az új Fable. Egyrészt a toborzás sem ért még véget, ráadásul a fejlesztés a korai fázisban tart.

Két évvel ezelőtt a Fable Legends törlése után a Fable-t megálmodó Lionhead csapatát is szélnek eresztették, így nem meglepő, hogy a korábbi alkalmazottak, bár örülnek annak, hogy a franchise ismét életre kell, kicsit keserű az örömük, hiszen nem ők kapták meg a lehetőséget.

13.
13.
Gaboo77
#12: Hát én béta teszteltem és szerettem! A vége felé már elég jó volt, kezdett sztorija lenni, stb. Effektíve kész volt mikor kinyírták. A többivel egyetértek! Nem lesz egyszerű ezt visszahozni ennyi év után. Nem is hiszem, hogy folytatás lesz, hanem ez is egy reboot szerintem. Csak félek, hogy elcseszik...de ne úgy legyen!
12.
12.
McDuff
#1: A lelövése? Egyáltalán nem volt az. Szélnek ereszteni amiatt egy csapatot, mert az MS hülye? Na az az volt! Miután ez megtörtént, meggondolják magukat, hogy mégis csak kéne egy Fable, tegyük ezt meg a Lionhead nélkül? Szintén...
Mint lejjebb írták is már, rájuk volt ez erőltetve, nem igazán akarták ezt ők se.

Én most azért sajnálom szegényeket, kérdezték is az egyik egykori Lionhead-est, hogy mit szól ehhez és hát ugye muszáj volt elmondania, hogy örül hogy egy másik szintén brit stúdióhoz került a cím, de ugyanakkor azért zavarta is, hogy most ez akkor mi?
11.
11.
kopic
#9: "Régi csapat"
Akik a régi Fable részeken dolgoztak, azokból alapból nem maradhatott sok szerintem.
9.
9.
latis666
#1: Én már az xbox-ot is az első rész miatt vettem meg. :)
Ennek ellenére azért aggódom kicsit, hogy nem a régi csapat csinálja. De hátha...
7.
7.
kastorhun
#3: Maguk a fejlesztők se élvezték a fejlesztését, mondták hogy a legnagyobb gondot az mmo jellege jelentette. Pl: Nem tudták hogy a fegyvereket/ellenfeleket hogyan kellene szintezni.
6.
6.
kastorhun
#4: Nem is lenne gond ha több évig csinálják.
Csak hát, a Fable sose volt igazán RPG, inkább akció/kaland játéknak mondanám, kíváncsi leszek hogy most közelebb viszik e az rpg műfajhoz.
Kicsit még félek a bejárható terület méretétől, manapság divat minden 2. játéknak open worldnek lennie, ezek mellett a Fable játékok (főleg az első rész) sose voltak annyira nagyon.
5.
5.
kopic
#1: Sztem nem volt az.
Olvastam több helyen is hogy béta alapján nagyon nem állt össze egy egésszé a játék. Az rpg része nem igazan működött, stb...
4.
4.
kopic
"egy történet -és karakterközpontú, nyitott világú kaland szerepjáték lesz"
Úgy legyen !

Mire megjelenik, az sajnos biztos lesz 2021 vege, kövi generációs X-re és talán XO-ra.
3.
3.
crytek
#1: Dehogy volt hülyeség. A fable sosem a multiról szólt ez meg elvitték volna netes ótvar írányba..
2.
2.
kastorhun
Hú de meglepődtem!
Valahogy logikusnak tűnt a dolog.
De remélem hogy nem az a Forzás csapat csinálja mint ahogy a pletykák szóltak, de akik mindenképp térjenek vissza az a zeneszerző páros Russell Shaw és Danny Elfman.
1.
1.
Gaboo77
Hát ez volt az a játék amiért anno Xbox 360-at vettem. Kíváncsi leszek mi lesz ebből. A Fable Legends lelövése nagy hülyeség volt...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...