Fable - egyre biztosabb, hogy feltámad a sorozat

Az Eurogamer Microsofthoz közelálló forrásokra hivatkozva gyakorlatilag megerősítette, hogy a Forza Horizon-sorozatot készítő Playground Games tényleg egy új Fable-játékon dolgozik.

Napokkal korábban megírtuk, hogy egy komolyabb Microsoft-szivárgásnak köszönhetően jó eséllyel lebukott a Fable-sorozat következő felvonása. Az Eurogamer is rákérdezett a forrásainál a dologra és nemrég a magazin is megerősítette, hogy valóban új felvonást kap a Lionhead sorozata, amit tényleg a Forza Horizon-sorozattal berobbant Playground Games csapata készít.

A magazin információi szerint a Microsoft nagyon komolyan gondolja a visszatérést, így meglehetősen nagyszámú csapat, nagyon komoly büdzséből fejleszti az új Fable-játékot. Ha hinni lehet a forrásoknak, akkor az új felvonáson közel 200 ember dolgozik, a játék pedig egy történet- és karakterközpontú, nyitott világú szerepjáték lesz, amit a Playground frissen alapított második stúdiója készít. Az is biztos, hogy nem mostanában készül majd el az új Fable. Egyrészt a toborzás sem ért még véget, ráadásul a fejlesztés a korai fázisban tart.

Két évvel ezelőtt a Fable Legends törlése után a Fable-t megálmodó Lionhead csapatát is szélnek eresztették, így nem meglepő, hogy a korábbi alkalmazottak, bár örülnek annak, hogy a franchise ismét életre kell, kicsit keserű az örömük, hiszen nem ők kapták meg a lehetőséget.

13 komment - szólj hozzá!