Xbox Game Pass - a first-party címek maradnak

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 26.
  • Hír
Link másolása
Az Xbox Game Pass felhozatalában folyamatosan rotálják a résztvevő játékokat, így félő volt, hogy hiába szerepelnek benne a Microsoft friss címei, idővel kikerülnek a kínálatból. Szerencsére nem ez a helyzet.

Ezt a hetet a Microsoft nagy bejelentése nyerte meg, amely szerint a jövőben az összes first-party címe bekerül az Xbox Game Pass felhozatalába, méghozzá a megjelenés napján. Ez azt jelenti, hogy a Sea of Thieves, a State of Decay 2, a Crackdown 3, illetve a következő Forza, Halo és Gears of War már havi 10 dollár ellenében is bérelhető, nem muszáj megvenni 60 dollárért. A jó hír a PC-seket is érinti.

Mivel azonban az Xbox Game Pass működésének az is része, hogy a felhozatal folyamatosan változik, félő volt, hogy előbb-utóbb kikerülnek a kínálatból ezek a játékok. Nos, aggodalomra semmi ok: Aaron Greenberg és Major Nelson is megerősítette, hogy a cég first-party játékai végérvényesen a szolgáltatás részét képezik.

A Microsoft bejelentésének súlya van, az Xbox Game Passhez hasonló szolgáltatásokra ugyanis nem jellemző, hogy ennyire friss játékokkal bővítik őket. Ehelyett inkább akkor válnak elérhetővé így, amikor "a klasszikus üzleti modellel" már nehezen monetizálhatók, és akciósan, illetve bővített újrakiadások formájában sem fogynak igazán.

Hogy milyen hatásai lehetnek ennek, arra jó példa az osztrák Gameware üzlet esete: a cég nemes egyszerűséggel kitette az Xbox One szűrét a boltból a bejelentés után, mondván innentől kezdve neki nem éri meg a konzolt árusítani. "Semmi haszna, és csak kiadást jelent nekünk, ha a Microsoft kizárólag magának akarja a szoftverekből származó profitot. Ha egyedül akarja csinálni, csinálja egyedül" - nyilatkozta a cég illetékese.

1.
1.
PaprikaJancsi
Ez mindenképpen egy jó hír! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...