Veszteséggel zárta a negyedévet az Electronic Arts

Közzétette az Electronic Arts az elmúlt negyedévére vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését. A kiadó bevétele nem változott az előző év hasonló időszakához képest, a vesztesége azonban nőtt.

Az Electronic Arts 1,16 milliárd dolláros árbevétellel zárta a december 31-én véget ért negyedévet, ebből 380 millió dollárt tettek ki a dobozos, és 780 milliót a digitális eladások. Az összforgalomnak tehát a 67 százalékát hozzák ma már a digitális csatornák, és a különbség csak nőni fog várhatóan: a legutóbbi negyedévben 18 százalékkal estek vissza a dobozos eladások, és 14 százalékkal erősödtek a digitális értékesítések.

A cég ezzel együtt viszont 186 millió dollár veszteséget könyvelhetett el, lényegesen többet, mint az előző év hasonló időszakában - akkor csak 1 milliós volt a mínusz. Ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a negyedév fő attrakciója, a Star Wars: Battlefront II teljesítménye alulmúlta a cég várakozásait.

Az "akik büszkék vagyunk" rovatban a FIFA-t emelte ki a cég, ami nem csoda, a játék konzolos rajongótábora 42 millió főt számlált a tavalyi év végén. A FIFA Mobile csak az elmúlt negyedévben 26 millió új játékost húzott be, és a FIFA Ultimate Team játékosbázisa is 12 százalékkal nőtt a FIFA 18 rajtja óta. A Battlefield 1 is jól áll, itt 25 millió játékosról számolt be az EA, és a The Sims 4 rajongói is többen lettek, ez esetben 35 százalékkal nőtt a bázis.

A kiadó pénzügyi éve március 31-én ér véget, az EA 5,1 milliárd dolláros árbevételre, és 1,015 milliárd dollár profitra számít.

17 komment - szólj hozzá!