Közel 15 millió példánynál a Nintendo Switch

  • Írta: fojesz
  • 2018. január 31.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, a kiotói vállalat kiváló számokat villantott. A siker természetesen a Switch-nek köszönhető, amely hivatalosan is utolérte a Wii U eladásait.

A Nintendo szokás szerint nem negyedéves bontásban közölte a helyzetjelentését, hanem az üzleti év első kilenc hónapjának teljesítményét összegezte - ez az időszak április 1-től december 31-ig tartott.

A cég bevétele 857 milliárd jenre (7,9 milliárd dollárra) rúgott, ami 175,5 százalékos növekedést jelent éves szinten. A profit is kilőtt, igaz, itt "csak" 31,3 százalékot sikerült erősödni: a Nintendo 135,2 milliárd jent (1,2 milliárd dollárt) könyvelhetett el nyereségként. Mindez természetesen a Switch érkezésének köszönhető.

A konzol óriási siker, 14,86 millió példányt szállítottak le belőle a boltoknak, ezzel a Switch hivatalosan is lehagyta a Wii U-t: az előző generációs masinát 1,3 millió egységgel előzi az új gép, ráadásul kevesebb, mint egy évvel a premier után. Mindez a játékeladásokon is érezteti a hatását, a harmadik negyedévben megjelent Super Mario Odyssey a legjobban fogyó Switch-játék 9,07 millió eladott példánnyal.

A Nintendo egyébként sem panaszkodhat, állítása szerint nyolc Switch-cím fogyott legalább milliós tételben, ezek közül további hat számait ismertette a cég: a Mario Kart 8 Deluxe (7,33 millió példány), a The Legend of Zelda: Breath of the Wild (6,7 millió), a Splatoon 2 (4,91 millió), a 1-2 Switch (1,88 millió), az Arms (1,61 millió) és a Xenoblade Chronicles 2 (1,06 millió) is a topligában focizik.

Az eladásokban a digitális értékesítések is szerepelnek, amelyek a Nintendo szerint lendületesen nyernek teret maguknak. Habár a digitális csatornákon érkező bevétel 87 százalékkal nőtt éves szinten, érdemes megjegyezni, hogy a cég teljes forgalmának így is csak az 5 százalékát teszi ki - 43,1 milliárd jenről (397 millió dollárról) van szó.

A Nintendo 3DS eladásai 9 százalékkal estek vissza, de még így is 5,86 millió darabot szállítottak le belőle az elmúlt kilenc hónapban. A játékeladások 33 százalékkal, 31,25 millió példányra csökkentek - a Pokémon Ultra Sun és a Pokémon Ultra Moon döbbenetesen teljesített, november óta 7,17 millió példány talált belőlük gazdára.

Végül emlékezzünk meg a cég mobilos számairól is: az Animal Crossing: Pocket Camp érkezésével a mobilos bevételek 172 százalékkal nőttek, de az okostelefonokhoz köthető forgalom összességében ez esetben sem sok, mindössze 29,1 milliárd jen (268 millió dollár).

A Nintendo az eredményeket látva újra módosított az éves előrejelzésén, a teljes üzleti évre 1,02 billió jenes bevételt és 120 milliárdos nyereséget vár.

4.
4.
Darksiders84
Én másodjára vagyok Switch tulaj először Zelda ami nekem iszonyatosan betalált nagy élmény óriási kaland volt a Mario Kart viszont engem egyáltalán nem fogott meg multiba sem. Most másodszorra a Mario Odyssey jó volt de nekem valahogy a Galaxy részek emlékezetesebbek jobban ütöttek élményileg és van még ez a Mario Rabbids amiről egyáltalán nem gondoltam volna hogy ennyire cseszettül jó lesz úgy elvarázsolt mondjuk az eleje érdekes volt de kb 1 óra és teljes rabság a dedóba amúgy a Splatoon 2 és a Bayonetta 1-2 amit beszerzek még utána ismét eladom mert a God of War megjelenésére most már tényleg szeretnék egy 4K HDR Tv-t mert eddig midig halaszgadtam ezért a kis szutyok gép miatt vagyis a játékai az oka. Na és ha lesz Pikmin és Bayonetta 3 akkor ismét gondba leszek utálhatom a kis szutykot.
1.
1.
Yanez
Hihetetlen! Nagy kalapemelés ezért az eredményért!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...