4,8 millió példánynál jár a Resident Evil 7

  • Írta: zoenn
  • 2018. január 31.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába került a boltokba a Gold Edition, a Resident Evil 7-ből alig 800 ezer kópiát passzoltak el október óta. Megérkezett a Capcom legfrissebb üzleti jelentése, ami kiderült, hogy az új Marvel vs Capcom sem szerepelt jól.

A Capcom 2017. december 31-én véget ér kilenc hónapos időszakra vonatkozó legújabb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy noha az eladások csökkentek, mégis pluszban jött ki a japán kiadó. A cég 47,740 milliárd jen bevételt ért el, ami 10,8 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezzel szemben üzemi eredménye 7,009 milliárd jen lett, ami 71,2 százalékkal több, mint egy éve.

Október végén írtunk róla, hogy a Resident Evil 7 átlépte 4 millió leszállított példányt, ám az utolsó negyedévben csupán 800 ezerrel több kópiát passzoltak el belőle, hiába jelent meg a Gold Edition, és érkeztek meg az új DLC-k. A Marvel vs. Capcom: Infinite sem szerepelt fényesen, szeptember és december között 1 millió példányt szórtak szét a boltoknak.

A Dragon’s Dogma: Dark Arisen 2 milliónál jár, a Dead Rising 4 végre elérte az 1  millió leszállított kópiát, míg a Resident Evil 5-ből, a Resident Evil 6-ból, a Resident Evil HD-ből, a Resident Evil 0 HD-ből és a Resident Evil: Revelations 2-ből 100 ezer példányon adtak túl a harmadik negyedévben.

18.
18.
PaprikaJancsi
17.
17.
zozo76hun
#16: de legalabb van vr-re egy normalis AAA-s cim is, a sok techdemo es indi szar mellett. mert az re7 tenyleg jo game lett!
16.
16.
GAMEROD
Annyira sok embernek azért nincs VR-ja hogy azzal jelentősen meg lehetne dobni az eladásokat.
14.
14.
PaprikaJancsi
#13: Szerintem arra gondolt, hogy ha más VR eszközökre is kiadták volna (Vive, Oculus) akkor sokkal több fogyott volna a Resident Evil VII-ből.
13.
13.
azureknight0715
#12: Szerintem meg az egyik legjobb dolog volt a vr támogatás. Egy egészen más élmény volt így játszani vele.
12.
12.
Grabowsky30+
Fogyott volna több is ha nem csinálnak belőle psvr exclusivot!
11.
11.
GAMEROD
#7: Kár a Resident Evil részeket hasonlítgatni, 30+ teljes értékű része van, és mindnek más a hangulata és a technikai felépítése is. A leggyengébb eresztések a Dead Aim, ORC és Umbrella Corps, a többi valamilyen szinten elfogadható, akár rail shooter, akár FPS, akár TPS műfajban adták azt ki. Az viszont igaz hogy a legjobb hangulataik az 1-2-3 részeknek voltak, főleg a zenék toltak rajtuk sokat. Ma már luxus az aláfestő zene.
10.
10.
GAMEROD
Nem annyira gyászos ez, máskor az nagy szám volt, ha egy játék egyáltalán elérte az 1 milliót. Most, hogy minden jöttmentnek van már valami eszköze, amin tud mai videojátékkal játszani megnövekedtek a kiadók eladási igényei. Pont ezért zárt pluszban, mert a fejlesztési költségek nem voltak sokkal nagyobbak mint amikor kisebb volt a közönség. De mostmár koncentráljanak a RE2 remake-re, igaz hogy tök más lesz mint az eredeti, sok dolgot elvettek belőle, és sokat hozzáadtak de már meg is jelenhetne.
9.
9.
PaprikaJancsi
#8: Huhh, ez gyászos :/ amúgy ebbe a lemezes(és Steamen aktivált) felhasználók is beleszámítanak ?
8.
8.
crytek
7.
7.
Yanez
#5: A második bekezdéseddel egyetértek, miszerint az 1-2-3 és a 4-5-6 másféle stílus, ahogyan a 7 is. Viszont egy világban játszódnak, a jól megszokott szereplőkkel, tehát nem csak a nevük ugyanaz. A stílus változott, a műfaj maradt.
5.
5.
#4: Ez tudom én is. Nyilván megtalálta a játék a saját közönségét. És akárhogy is nézzük a cikkben szereplő eladott darabszám koránt sem rossz. Mondjuk amennyire én tudom, a Capcom így is elégedetlen vele. Ilyenkor szeretném tudni, hogy mit vártak ott? Vagy, hogy most min törik a fejüket, hogy mit csináljanak a címmel? Olyat, mint az első három? Vagy olyat, mint a második három? Esetleg olyat, mint a hetedik?

Jó kérdés, mi? Egy játéknak, ahogy egy zenekarnak, vagy bárminek mindenképpen változnia kell, ha 20 évek óta a pályán van. Én igazából arra próbáltam célozni, hogy az 1-2-3 az egy fajta játékstílus és műfaj egy fajta embereknek. A 4-5-6 megint egy másik stílus és műfaj, míg a 7 megint másik stílus és műfaj.

Érted. Tehát a Metallica sem úgy tolja, hogy az 1-2-3 az trash metál, a 4-5-6 az szintipop, míg a 7-8-9 az meg technoparty. Erre mindig azt mondom, hogy alapvetően nem a játékokkal van a gond, hanem azzal, hogy ugyan az a címük.

És értem én, hogy a játék mindenhol jól szerepelt (papíron), de alapvetően az én véleményemet nem befolyásolják az eladások sem. Most milyen hülye példát találjak ki, hogy szemléltessem? Neked a kedvenced a Need for Speed, amiben autóversenyezni lehet. Aztán a negyedik rész olyan lesz, mint a GTA, hogy vannak benne autók is. A hetedik meg olyan, mint a Doom, csak autók körül forog a sztori. A nyolcadik meg majd oldalnézetes, ugrálós platformjáték lesz ezzel a címmel? A kilencedik meg talán Battle Royale, vagy kártyajáték?

Kicsit kretén példa, de remélem érted, hogy miről beszélek :)
4.
4.
Yanez
#3: Nem arról van szó, hogy ha valakinek tetszett-e, mert a játék többségben mindenütt jól szerepelt, ide pedig a kritikusoktól kezdve a játékosokig mindenkit beleértek.
3.
3.
Én most nem a "régen minden jobb volt" lemezt szeretném feltenni, de nekem az első három rész az etalon (és sokakkal ellentétben szerintem nem a 2, hanem a 3 a legjobb).

A 4 viszont még jó volt. Az 5-öt elvitte a hátán, hogy coop-ban lehetett menni, de kevés köze volt a Resident Evil-hez. A hatodik viszont inkább már csak jó perceket szerzett osztott képernyőn, mint jó órákat...

De ez a hetedik... Én nem bírálom, se nem méltatom a játékot. Ha valakinek tetszett, akkor jól van. De ennyi erővel az új Need for Speed címe is lehetett volna Resident Evil: Payback, pont ennyire lenne értelme számomra, mint ennek van.

Megint a papíron jól hangzó dolgok.

* vár tovább a RE2 REmake-re, és örült, hogy akkor volt gamer, amikor *
1.
1.
PaprikaJancsi
Múlt év egyik legjobb címe volt, és ahogy kiadnak hozzá egy magyarítást (hogy mégjobban megértsem) újra végignyomom, de akkor már a DLC-kel együtt. Remélem a kövi rész is hasonlóan szuper lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...