Assassin's Creed - a vikingek korában?

  • Írta: Shifty
  • 2018. február 6.
  • Pletyka
Link másolása
Könnyen meglehet, hogy a jól sikerült egyiptomi kitérő után a vikingek korában játszódik majd a következő Assassin's Creed. Igaz, a legutóbbi szóbeszédek még Kínáról szóltak.

A Ubisoft Milan egyik vezető művésze, Michele Nucera tegnap feltöltött két koncepciós rajzot saját ArtStation-oldalára. Ez önmagában még nem túl izgalmas, de a képeken látottak egy viking témájú Assassin's Creed-játékot vizionálnak, így nem csoda, hogy a rajongók fantáziája azonnal elszabadult és sokan máris úgy gondolják, hogy a Ragnarök idején játszódik majd a sorozat következő felvonása. A Ubisoft ugyan cáfolja, hogy a képek hivatalosak lennének, állításuk szerint azok csak a művész saját, hobbimunkái.

Lehet, hogy így van, de azért eléggé beszédes, hogy a Vikings' Hell mellett látható Vikings Village rajz korábbi elnevezése egy jó ideig "michele-nucera-assassincreedragnarok-bay-09.jpg" volt, de végül ezt gyorsan megváltoztatták. Amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy a Ubisoft az Assassin's Creed: Origins megjelenése után kiküldött kérdőívben épp arról érdeklődött a rajongók körében, mennyire örülnének neki, ha a vikingek korában játszódna majd az Assassin's Creed.

Persze ez egyelőre csak mind feltételezés, ráadásul egy jól értesült belsős informátor szerint a következő epizód Kínában fog játszódni, és Dynasty alcímen lesz majd bejelentve.

15.
15.
#14: "lehetett látni az eredeti Ezio-t mikor befekszik a gépbe"

wait what
14.
14.
GAMEROD
Addig volt értelme a főszálnak amíg a játék elején lehetett látni az eredeti Ezio-t mikor befekszik a gépbe, de mostmár erre se fordítanak gondot, ott van az ember ahova megálmodták és kész. Millió hely adja magát ahova lehetne vinni a játékot, de azért már kezd durvulni hogy 10 év alatt megszámlálhatatlan rész jött ki. Mondjuk ez a mostani jónak tűnhet mert kevés Egyiptomi témájú játék van, jólehet csak a Serious Sam ezenkívül, de sok az erőlködés is.
13.
13.
Zoli0507
Szerintem meg maradhatnànak a seggükön. Màrmint maradjon egyiptom ès Bayek vagy Aya. Lehet - mert màr meg van a vilàg- tudnànak kiemelkedőt alkotni vègre.
Vagy most "elbasszàk" az időt egy ùj "vilàg" megalkotàsàra ès ismèt kapunk egy "lelketlen", törtènetileg, előadàsban illetve jàtèkmechanikàban egy közepes jàtekot?
12.
12.
#4: Ez ott bukik meg, hogy az AC lore-ban tökre nem tőle indult a rend. Illetve mondjuk úgy, hogy a Hashashin rend, amire te gondolsz, nem egyezik az assassinokkal. És bár a marketing is nyomatta ezt, igazából Bayek sem az a személy, aki alapítónak nevezhető, ő csak az első, aki összefogta (és elnevezte) azt a réteget, akik hasonlóan tevékenykedtek már évszázadok óta - lásd Darius, aki kapott is az Originsben egy apró, számomra kiábrándító utalást -, és egy szervezett csoportot fabrikált belőle. Az assassin elnevezés még csak el sem hangzik a játék során.

#5: A Black Flag még szerintem korrekt módon vitte tovább a sztorit, elvarrta a(z ötrészes) trilógia szálait, miközben új, ötletes elemeket hozott be... De ezek lógnak a levegőben azóta is, csak kerülgetik, de gyakorlatilag semmit sem kezdtek még velük. Valószínűleg nem is fognak, mivel szépen lassan tolják át transmediaba (jelenleg Uprising képregények), és láthatólag ott is tervezik lezárni őket. Az Origins, mint soft reboot szintén kikerülte az egészet szépen és megnyomta a reset gombot. Nem tudom, mennyit segítettem ezzel, így spoilermentesen valószínűleg egy nagy katyvasz az egész.

#11: Azért az nem biztos, hogy a trilógiát egy főhős kapja. Lehet, sőt bízom benne, hogy a Kenway saga-hoz hasonlóan több szereplőre húznak fel egy összefüggő történetet. *SPOILER* Aya és a római setting adja magát például, és neki sokkal jobban is áll az assassin-lét, úgyhogy én erre szavazok. A Hidden Ones legjobb pillanatai is azok voltak, amikor ismét láttuk őt, és a kapcsolatuk Bayekkel is bőven hordoz még lehetőségeket magában. Kár lenne itt félbehagyni.
11.
11.
Mortis
#10: volt pedig hír hogy egy hőssel terveznek egy trilógiát, ami Egyiptomot-Görögországot-és Rómát foglalja magában.
8.
8.
PaprikaJancsi
7.
7.
kastorhun
Na ennek én is örülnék, meg egy kínais vagy japános résznek.
6.
6.
Mortis
#4: s ugye az igazi viking kor is valahol a 800-zas/900-zas éveket jelenti, ahol még szintén nem voltak szervezetten asszasszinok. SPOILER Egyiptomnál ugye ellőtték hogy itt alakul meg, de a messzi északra, fejletlen 'barbárokhoz' így hirtelen nem tudnék indokot mondani hogy kerülhetnének el - talán precursor ereklye után kutatva, de az egészen uncsi lenne.
szerintem maradni kéne a terveknél és Görögországba vinni a sorozatot - sok kis szigettel: olyan Black Flag-gesen csak sokkalta részletesebben.
bár nekem egy ideje már egy dél-amerikai függetlenségi forradalmak idején játszódó AC lenne az igazi vágyam: belevihetnék végre rendesen a 'szabadság-egyenlőség-testvériség' irányvonalat, mert a részt, amiben benne kellett volna legyen (Unity) nagyon elbaltázták. ha már nem lehet magyar forradalom, ugye.
5.
5.
Chrysh
Azt lehet tudni, hogy a 3. rész óta hol a búbánatban járunk a főszálat illetően?
4.
4.
Shannaro
Hááát, én nekem nem igazán tetszett az Origins alapötlete sem. Ne értsetek félre, nincs bajom az egyiptomi helyszínnel, se a szereplőkkel, csak az zavar, hogy Hassan-i Sabbah több mint egy évezreddel született meg a játékban szereplő események után, és ő volt az aki megalapította a Hashashin rendet, amit mi Assassin-ként ismerünk. Addig azért többé-kevésbé igyekeztek a történelemhez igazítani a dolgokat, de szerintem elszaladt velük a ló.
3.
3.
n_csacsi
Kratos és Bayek kort cserélnének? :D
1.
1.
Gaboo77
Hú de tetszene! Aztán persze jöhet a kínai ötlet is! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...