Betiltanák Németországban a loot boxokat

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 8.
  • Hír
Link másolása
A Német Ifjúságvédelmi Bizottság fontolóra vette, hogy betiltja a loot boxokat. A játék mechanika sokak által szerencsejátéknak minősül, és egyre több országban jut el politikai szintre a téma.

Miután a Hamburgi Egyetem tanulmánya is azt mutatja, hogy egyre több a szerencsejátékos elem a videojátékokban, a Német Ifjúságvédelmi Bizottság fontolóra vette a loot boxok betiltását Németországban.

A bizottság egyébként is azon az állásponton van, hogy a loot boxok törvényt sértenek azzal, hogy gyakorlatilag a szerencsejátékokat népszerűsítik a gyerekek és a fiatalok között. A döntés márciusban várható.

Az elmúlt hónapokban több országban is politikai téma lett a loot boxokból, Belgium, az Egyesült Királyság, egy washingtoni szenátor és Új-Zéland is megszólalt a témában. Egyelőre vitatott, hogy a játékmechanika valóban szerencsejáték-e, ahol viszont így tekintenek rá, ott a betiltása mellett érvelnek.

Friss hír, hogy a svédek épp most vizsgálják a helyzetet.

26.
26.
Cooper911
Szerencsejáték? Akkor az RPG game meg a társasjáték is szerencsejáték? Ott is a kockán sokminden múlik. Értem én hogy sok emberből pénzt húznak ki és ez nem jó de ne ezt az indokot mondják már hogy ez szerencsejáték...
25.
25.
markoci555
szerintem meg szülői felelősség is kéne kicsit, vagy én esetemben bátty:
öcsém nyitott pár csgos ládát mindet megszívta, szerintem életre elment a kedve a szerencsejátékról

viszont ha anyuka adja a pénzt a gyereknek hogy nesze nyissad csak a ládákat... az valszeg nem lesz jó hatással rá

az a baj hogy sehol nem jut ez semerre, főleg majd az eu-ban nem fog, mert egy Kínát még el tudok képzelni hogy lép az ügyben mint a 2. kommentnél is szóba jött, de mit akarnak csinálni? Ahogy írták megint, megadóztatják azt örülnek, mint a ciginél vagy akármi másnál, rossz az, mondjuk is hogy rossz, de azért betiltani nem fogjuk
24.
24.
Necreon
#7: A "visszatérni" szó talán nem a legjobb. Nagyon is találni eszméletlen magas minőségű játékokat, kifejezetten erős évet tudhatunk magunk mögött.

Más kérdés hogy ezek általában rétegjátékok, értsd messze nem a 10 milliós eladási célt kitűző franchise-oknál keresendő, de nem is indie körökben kell keresgélni, a kettő között van egy vékony sáv. Itt található a Creative Assembly, a Platinum Games, a Naughty Dog, az Amplitude Studios, még sorolhatnám.
17.
17.
Mekee85
#16: Mondjuk ezt én sem értem érvként sokszor... Tényleg a filléres doboz, meg a kínában futószualagon nyomott bluray/dvd 3 filléres ára a sok? Online store üzemeltetése meg ingyen van? Szerverek nem kérnek áramot, karbantartást, fejlesztést?
MIndegyis.
Az érveléseddel egyetértenék, legyenek lootboxok, meg ilyenek, de ne hátráltassa azt aki ebből nem kér. Legyenek kozmetikai cuccok, és akkor mindenki jól járna, mert maradhatna a 60dolláros ár, az eladott digitális fabatkákból meg bőven elvannak (lásd GTA V)
12.
12.
Ooorky
#7: Ahhoz, hogy megtérüljön egy modern AAA játék fejlesztése ahhoz 90$-ért kellene árulni. De a kiadók f****k attól, hogy az áremelés miatt kevesebb vásárló lenne ezért bohóckodnak DLC-kel, mikrotranzakcióval, lootbox-okkal...
11.
11.
Heldengeist
#8: Azt nem hiszem, de egy lootbox adót el tudok képzelni.
10.
10.
Grabowsky30+
Ha csak skinekről szólnak a lootboxok akkor semmi gond, de ismerve néhány éhes kiadót, előbb utóbb a lootbox fogja dobni a továbbjutáshoz szükséges kulcsot is, persze csak ha előtte megvetted a 23. dlc is!
8.
8.
hadzsime
#4: Nálunk majd megkapja a nemzet aranyhörcsöge a lootbox árulási jogokat, hogy timinek jusson gyémánt dildóra.
7.
7.
Én nem bánnám, ha itt ezt betiltanák. Jó, nem vagyok hülye, hogy ilyet vegyek, meg hogy ilyen játékokkal játsszak. De szerintem egyértelműen nem az a jövő, hogy a 60€-s teljes relase játék rosszabb ilyen szinten, mint egy ingyenesen játszható távolkeleti MMO. És nekem édes mindegy, hogy csak kozmetikáról beszélünk, vagy direkt erre pszichológusokkal együtt kifejlesztett rendszerekről, ami nyúlja rendesen a pénzed... Az valójában nem játék. És engem vásárlóként nem érdekel semmiféle siralom, hogy szegény, milliárdos multicégeknek nincs mit enniük. Sem a nagy erkölcsös rizsák a lopásról meg a warezről.

Most vagy csinálnak egy jó játékot, amit azért vesz meg az ember, mert jó és teljes, vagy pedig csinálnak egy játékvázat és DLC-kel, Season Pass-al, meg mikrotranzakciókkal és lootbox-okkal teszik tele. Az egyikért van esély, hogy fizessek, a másikért nincs.

Szerintem simán vissza kellene térni a játékiparnak a jó játékok készítéséhez, amit a játékosoknak készítenek. De úgy látom, hogy megint kell egy pár év és egy jó pár CD Projekt Red játék, hogy ez leessen mindenkinek.
6.
6.
GAMEROD
Egyértelmű hogy szerencsejáték, ugyanúgy mint a kaparós sorsjegy vagy a zsákbamacska.
5.
5.
Kelan
Teljesen egyet tudnék érteni vele. Ha csak cicoma elemeket lehetne így árulni, az még elfogadható, de sok a legtöbb helyen arra építenek hogy egy idő után nem is tudsz másképp tovább haladni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...