Nagyot nőttek a digitális eladások az Activisionnél

  • Írta: zoenn
  • 2018. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision-Blizzard is közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését. Az elmúlt évben 4 milliárd dollár folyt be mikrotranzakciókból a kiadóhoz, csak az utolsó negyedévben 1 milliárd. Tényleg a Treyarch készíti a 2018-as Call of Dutyt.

Kezdjük a teljes 2017-es év teljesítményével! Az Activision-Blizzard december 31-ig 7,02 milliárd dolláros bevételt ér el, szemben a 2016-os esztendő 6,61 milliárdjával. A digitális csatornákon keresztül rekordösszegű, 5,48 milliárdos forgalom jött.

Ami az utolsó negyedév adatait illeti, a december 31-én véget ér három hónapos időszak során a cég 2,04 milliárd bevételt ér el, ami csak kicsivel több a tavalyi év hasonló időszakában produkált 2,01 milliárdjánál. A digitális eladások 1,43 milliárd dollárt hoztak a konyhára.

Időzzünk el kicsit a DLC-k és más ingame-vásárlások számain is! Az egész 2017-es évben itt 4 milliárdot kaszált az Activision, csak az utolsó negyedévben 1 milliárdot. A Candy Crush-t és a többi mobilcímet fejlesztő King csapata 2 milliárdot hozott mikrotranzakciókból. A mobiljáték még mindig hatalmas biznisz!

A vállalat 385 millió aktív havi felhasználóról számolt be az utolsó negyedévben, tehát három hónap alatt 1 millióval nőtt a szám.

Lássuk a játékokat! A Destiny 2 volt a második legkelendőbb játék Észak-Amerikában, csak a PC-s startra rekordmennyiségű kópiával készültek fel. A következő nagyobb expanzió már készül, és a Bungie rágyúr az endgame-tartalmakra is.

Az Overwatch tovább menetel előre, az Overwatch League-et 10 millióan nézték szerte a világban, és a Blizzardnak további tervei vannak, új hősök és térképek várhatóak a jövőben. A Blizzard 40 millió aktív felhasználót mutatott fel a negyedik negyedévben, a legkedveltebb címeik továbbra is az Overwatch és a Hearthstone.

A kiadó szerint a Call of Duty: WWII volt a legsikeresebb konzoljáték a tavalyi évben, a frencsájz eddigi legnagyobb debütjét mutatva fel a konzolgenerációban. PlayStationön még az első napi digitális eladások rekordját is tartja a második világháborús FPS.

A cég megerősítette, hogy a pletykáknak megfelelően az idei Call of Dutyt a Treyarch csapata fejleszti. A szóbeszédek szerint a Black Ops 4 lesz a befutó, modern hadviseléssel, de kevesebb sci-fivel.

Az Activision másik nagy dobása a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy volt, amely a PS4-re elérhető remasterek legsikeresebb darabja lett.

11.
11.
Amikor bejött először a digitálisan vásárlás lehetősége én idegenkedtem tőle. Meg sem kapom a játékot, se, doboz, se semmi, és még sokszor drágábbak is voltak, mint a dobozos.

Viszont mára már szinte csak digitálisan vásárolok. Vagy a világ változott nagyot, vagy én - vagy mindkettő, de nekem már nem hiányzik a postás várás, a mászkálás, a készlethiányok és hasonló dolgok. Csak megveszem és rögtön ott van.

Ehhez nagyban hozzájárult, hogy mivel én számítógépen játszom, ott az esetek döntő többségében egy darab bájt adat nincs fent a játékból a lemezen, maximum csak egy steam/origin telepítő. Már ha egyáltalán van benne lemez. Ha meg már így is-úgy is le kell tölteni... Akkor ne vehetném meg letöltősben?

Ráadásul mostanra, aki nyitott szemmel jár az interneten és nem csak a Steam-en - Originen vásárol, az láthatja, hogy sokszor 60€ helyett 29.99€ val nyit sok játék megjelenés napján. Szóval persze, nem rakhatom ki most a Marvel Vs Capcom Infinite dobozát, vagy pl az Andromédáét... Ami persze nem lett a legjobb, de attól még én megvettem... De így, hogy nem rakom ki, mert nincs, nem is foglal helyet, nem lesz belőle lom, és ha megnézzük PC-n nem lehet használtan eladni a játékokat.

Bár én nem is adnám el egyiket sem, amit egyszer megvettem, ha a fene fenét eszik, akkor sem.
10.
10.
shatterhand
#9: Az hatha kimaradt vagy nem jon le: codban minden fegyver,skin ingyen van. De ha az se tetszik: alap fegyverrel,cuccokkal is pont annyi az eselye egy elso naposnak mint egy season passosnak.
6.
6.
logic5
#4: Ilyenekről felesleges beszélni, mert képtelenek motort írni. Az UE4-et licenszelhetnék már... Picit komolyabb lenne. Mondjuk ott lenne gépigény is, valószínű ezért nem teszik.
4.
4.
Beniciodeltoro
Megint arról beszélünk hogy mennyi milliárd folyt be ismét....új motorról mikor fogunk beszélni ?
Tarhálás az van, változás az nincs.
Legalább a hangokhoz nyúljanak hozzá, ha már a grafikát lexarják.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...