A Disney elveszi az EA-től a Star Wars-jogokat?

A Star Wars: Battlefront II botránya után már lehetett olyan pletykákat hallani, miszerint a Disney fontolgatja, hogy megvonja a bizalmat az Electronic Artstól és más kiadó kap majd lehetőséget. Most ezek a szóbeszédek ismét felerősödtek.

A Disney még 2012-ben vásárolta fel a Lucasfilmet, ráadásul az üzlet részeként a LucasArts is csatlakozott az egeres céghez. A Disney azonban nem akart saját, belsős Star Wars-játékokkal bíbelődni, ezért inkább úgy döntöttek, hogy a jogokat külsős fejlesztőknek és kiadóknak adják tovább. Végül az Electronic Arts kapott lehetőséget, akik egy több évre szóló exkluzív szerződés értelmében 2013 óta fejleszthetnek és adhatnak ki Star Wars-játékokat, lényegében minden "interaktív platformra".

A kiadó az eltelt négy év alatt azonban eddig nem sok mindent szállított le. A Star Wars: Battlefront kapott eddig két részt, 2015-ben és tavaly, illetve egyelőre az a biztos, hogy a Respawn Entertainment is dolgozik egy akció-kalandjátékon, továbbá az EA Vancouver örökölte meg a Visceral Games lelőtt projektjét.

Sem utóbbi, sem a Battlefront II loot box-botránya nem tett jót a kiadóba vetett bizalomnak, és a Cinelinx most arról ír, hogy a Lucasfilm nem kifejezetten boldog az Electronic Arts eddigi munkájával, így állítólag már megkezdődtek a tárgyalások más vállalatokkal, mint például az Activision és a Ubisoft.

43 komment - szólj hozzá!