2021-re utolérheti az AR-piac forgalma a VR-ét

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 26.
  • Biznisz
Link másolása
A SuperData elemzése szerint az AR- és az MR-technológiák már most több tőkét vonzanak, mint a VR, 2021-re pedig a "lakossági" piacon generált bevételek tekintetében is győzedelmeskedhet a szegmens.

A SuperData legutóbbi elemzése szerint fényes jövő előtt állnak az AR- és az MR-technológiák. Persze a VR sem panaszkodhat, de az elemzőcég úgy számol, hogy az előbbi kategóriát erősítő kiegészítők és játékok 2021-re nagyobb forgalmat generálhatnak a lakossági piacon, mint a VR. A növekedésről az alábbi ábra ad számot:

Habár távolinak tűnhet a fordulat, valójában már most is vannak előjelei. A SuperData szerint a tavalyi év volt az első, amikor az AR- és MR-megoldások több befektetői tőkét vonzottak, mint a VR-technológiák: az 1,9 milliárd dollárnyi befektetett pénzből 1,4 milliárd jutott az augmented reality- és a mixed reality-eszközöknek; az elemzők szerint sokakat egyértelműen a Pokémon Go ihletett meg.

A SuperData egyébként is azt gondolja, hogy a mobilos AR hajtja majd a szegmenst a következő években, elvégre a klasszikus AR-eszközök még mindig nagyon drágák.

17.
17.
CitromH
#10: Ez most vicc?

Ha jól értem, akkor az oldallal van gondod, hogy miért közöl olyan cikkeket, ahol globális technológiák jövőjét/esélyeit firtatják? Jó lenne, ha fojesz észbe kapna, és inkább azt elemezné, hogy itthon mennyi támogatást kap.
15.
15.
zozo76hun
en kiprobaltam, psvr-t, htc vive, es valami komolyabb cucc (specialis, egy kiallitason, boven tultett a vive-n is). ezekbol nyilvan a psvr a legszarabb, de meg hasznalhato. letaglozo az elmeny, tenyleg at tudja vagni az agyat. az elejen annyira meg voltam erte orulve hogy kizarolag a vr miatt akartam ps4pro-t meg psvr-t. mivel a ps exek nem izgatnak, elhihetitek hogy kizarolag emiatt vettem volna, ugyanis az ms-nek jelenleg nincs ra megoldasa konzol szinten (ez sokaig zavart), a pc-s verzio meg eleg draga. utana egyre gyanusabb lett a dolog, egyszeruen a nagy vr-hype kozepedte valahogy nem jottek az altalam vart AAA-s cimek. igy hirtelen ott a resident evil 7, talan van egy-ket komolyabb cim, de en mindenkeppen atveresnek erzem. a jelenlegi helyzetben aldom magam hogy nem adtam ki penzt a ps4pro/psvr kombora, pedig jo lehetett volna. persze vannak egyszerubb jatekok, de azert penzt nem adnek, majd talan (!) jovoben jonnek normalis cimek, talan. akkor majd meglatom. de igy most megertem hogy az ms miert nem erolteti a dolgot, pedig az xox eleg eros hogy villantson vr alatt is. szamomra jelenleg hatalmas csalodas az egesz vr, mert a nagy hype alatt nem ez jott le, hogy ennyire langyos lesz csak az egesz...
14.
14.
Grabowsky30+
#8: Ha ennyire földhözragadt vagy akkor, gondolom hatalmas bajszod van, pulival jársz, vagy busszal, és ha volvo jön vagy merci akkor megvárod a következőt hátha ikarusz lesz. Gondolom Prakticomp 4000et használsz számítógépezésre, amit egy videoton monitoron figyelsz és pacal volt a reggeli. ..hogy a kérdésedre is válaszoljak, ha kiúznád a fejed a nagy nemzeti színű segglyukból akkor ellátnál a falud határán túlra is, és észrevennéd, hogy bizony a VR cuccok nem nemzeti színű szalaggal átkötve kerülnek forgalomba a nemzeti műszaki áruházakban, magyarul, hogy te is értsd. Nem szittya magyar szemmel kell figyelni az ezzel kapcsolatos történéseket.
VR egy brutál jó cucc, aki nem próbálta még annak azt mondom próbálja ki, mert hihetetlen élményt nyújt, de ettől függetlenül nem látom benne azt, hogy tényleg ez lenne a jövő, ha megnézitek milyen normál játékok a sikeresek és slágerek a világban és megnézitek bármelyik vr szemüveg játék kínálatát hát köszönő viszonyban sincsenek egymással. Ráadásul a technika miatt amit mögé kell rakni a fejlődése elég kétséges még egyenlőre.
13.
13.
LexerTheFirst
#12: Az AR a kiterjesztett valóság. Például ilyen a Microsoft HoloLens headsete, vagy mint a Google glass. Pl ha ezt a headsetet felveszed akkor kirakja neked a menüt a szemüvegbe és olyan mintha lebegne a levegőben neked a Windows UI. Nagyon scifi amúgy de frankó.
12.
12.
markoci555
fogalmam nincs mi az az ar meg mr de ha ők mondják, biztos...
11.
11.
LexerTheFirst
#4: Belépő szintként ott van a PSVR, ha veszel hozzá egy PS4 pro-t akkor még csak alulról karcolod egy Vive árát gép nélkül.
10.
10.
Blueberry
#9: De ez egy magyar weboldal,hát nem az a normális ha a magyar keresethez mérjük amit írnak? Az igaz hogy itt szinte lehetetlen megvenni,de akkoris
9.
9.
azureknight0715
#8: Azért mert a vrt az egész világon árulják nem csak Magyarországon. Itt tényleg csak kevesen engedhetik meg maguknak. Tartalom valóban kevés van még de én derüllátó vagyok, hiszem hogy a jővőben nagy szerepe lesz még.
8.
8.
Blueberry
#6: Mert egy magyar ember,magyarországról,egy magyar weboldalon mégis milyen viszonylatban kéne néznije?
6.
6.
azureknight0715
#4: Ezt nagyon magyar viszonylatban nézed...
4.
4.
szinkron
#3: amíg több százezer kell hozzá vga kártyával sisakkal együtt nem baromság. Büszkélkedhet aki meg tudta venni, de a többség kimarad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...