Idén ősztől forog a Halo-tévésorozat

Több évnyi botladozás után úgy tűnik, idén végre megkezdik a régóta várt élőszereplős Halo-tévésorozat munkálatait, így ha minden jól megy, akkor a Showtime és Steven Spielberg produkciós cége jövőre be is mutathatja azt.

A Production Weekly beszámolója szerint Spielberg és produkciós cége, az Amblin Entertainment, valamint a Showtime idén ősszel végre megkezdi a régóta várt Halo-sorozat munkálatait, ami azt jelenti, hogy 2019 nyarán, legkésőbb őszén már láthatjuk is majd a végeredményt.

Nem volt egyszerű menet összehozni az élőszereplős Halo-tévésorozatot, ami nem csoda, hiszen a Microsoft eredetileg egy nagyobb hollywoodi produkcióban gondolkodott, így a 2000-es évek közepén olyan neveket igyekeztek a projekthez édesgetni, mint Alex Garland, Neill Blomkamp, Peter Jackson, D.B. Weiss és Guillermo del Toro. A tervből végül nem lett semmi, így később csak két kisebb, kevésbé sikeres websorozat formájában kaptak a rajongók élőszereplős Halo-anyagot (Nightfall, Forward Unto Dawn), hogy aztán 2013-ban a redmondiak az E3-on megerősítsék, ennél is komolyabb terveik vannak. 

Az azóta eltelt öt év alatt azonban nemigen mozdult előre a projekt, még úgysem, hogy kezdetben Steven Spielberg produceri jelenléte garanciának tűnt arra, hogy időben lesz valami a sorozatból. De úgy tűnik, ennek tényleg vége, és nem volt üres hitegetés a Showtime vezérének, David Nevinsnek az az év eleji kijelentése, miszerint nagyon komolyan dolgoznak a projekten.

Ezek után igazából már csak az a kérdés, vajon az Amblin Television végre képes lesz-e olyan sorozatot leszállítani, amit nem kaszálnak el idejekorán. A produkciós cég ugyanis eddig olyan projekteken dolgozott, mint a Terra Nova, a Falling Skies, a Minority Report, illetve legutóbb a The Borgias. Sajnos egyik sem élt túl sokáig.

6 komment - szólj hozzá!