Scavengers - kooperatív TPS a Halo alkotóitól

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Miután a 343 Industries egykori fejese, Josh Holmes elhagyta a csapatot, új stúdiót alapított Midwinter Entertainment néven. Első projektjük egy hatalmas, dinamikus világban játszódó TPS lesz Scavengers címmel.

Josh Holmes, a Halo-frencsájz korábbi kreatív direktora és a 343 Industries fejese új stúdiót alapított Midwinter Enterainment néven - jó néhány Battlefield-fejlesztőt felvonultatva. A brigád partnerséget kötött az Improbable-lel amely nemcsak a finanszírozásért felel, hanem a SpatialOS felhőalapú technológiájukat is kölcsön adják.

A Midwinter első nagyszabású játéka Scavengers néven fut. Lényegében egy multiplayerre kihegyezett, túlélő-lövölde lesz, amely a Halo 5 Warzone módját veszi alapul. A játékosok itt is egy hatalmas térképet fedezhetnek fel, miközben egymással és a mesterséges intelligencia által hajtott ellenséges frakciók ellen küzdenek. Utóbbiak egyedi fegyverekkel és viselkedéssel bírnak.

Az Unreal Engine 4-gyel hajtott Scavengersben fiatal túlélők csoportját irányítjuk a nem túl távoli jövőben, ahol egy kataklizma után új jégkorszak köszöntött a világra. A TPS-ben nem csak a felfedezésen lesz a hangsúly, a harc mellett a túlélőelemek (erőforrásgyűjtés, craftolás) is fontosak, de a siker csak a csapatmunkával érhető el.

A vadon pedig veszélyes, de a felfedezés élvezetes, az erőviszonyok folyton változnak, hosszú távon egy dinamikus világ kialakítása a cél.

A zökkenőmentes és következetes shared-world koncepció megteremtéséhez és működtetéséhez a SpatialOS technológiát használják a srácok, amely kifinomultabb M.I.-t, nagyobb tömegeket és részletesebben szimulált játszóteret eredményez, hiszen a szükséges számításokat egy külső szerver végzi, nem pedig a játékos hardvere.

A jövő héten kezdődő GDC-n még többet megtudhatunk a játékról, addig a pazar artworkök között szemezgessetek!

2.
2.
Ben Reilly
Off topik: a meghirdetett hirszerkesztoi pozicioval mi ujsag? Uj ember nincs meg a szerkesztosegben, de meg csak egy "megkaptuk, szolunk" visszajelzes sem erkezett azota. Ennyit szerintem elvarhato lenne meg akkor is, ha a palyazo muve nem uti meg a lecet...
1.
1.
kastorhun
Érdekelt a dolog, a képek nagyon szépek, de az érdeklődésemből alábbhagyott amint elolvastam hogy "multiplayer".
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...