Méregdrága lesz a HTC Vive Pro

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 19.
  • Hardver
Link másolása
Április elején kezdik el kiszállítani az első HTC Vive Pro szemüvegeket, azonban arra nem árt felkészülni, hogy a HTC Vive felturbózott kiadása borzasztó drága lesz. Jó hír azonban, hogy az alapmodell ára csökken.

Elindult a HTC Vive Pro előrendelése, és bizony a szemüveg méregdrága lesz: csak a headset maga kóstál 800 dollárt, vagyis ennyi pénzért csak azok játszhatnak majd vele, akik befizettek az eredeti készülékre a mozgáskövetéshez szükséges bázisállomásokkal és a mozgásérzékelős kontrollerekkel. (A teljes csomag árát csak később jelentik be.)

Az idei CES-en bemutatkozott headset lényegében a HTC Vive felturbózott változata, amelyben két, egyenként 1400x1600 pixeles OLED-kijelző dolgozik. A Vive Pro felbontása ezzel 78 százalékkal pipálja le az elődjéét, emellett a korábbi visszajelzések alapján kényelmesebbre tervezték, az új fejpánt jobban elosztja a készülék súlyát, és a beállítása is könnyebbé vált. Nem elhanyagolható apróság, hogy a Vive Pro már beépített fejhallgatóval érkezik.

Az első HTC Vive Prókat április 5-én kezdi el kiszállítani a gyártó, azoknak pedig, akik június 3-ig befizetnek az új szemüvegre, hat hónap Viveport-előfizetést ajándékoz a cég. A Viveport szolgáltatás mintegy négyszáz játékot vonultat fel, az előfizetők ebből választhatnak maguknak havonta ötöt. A Viveport ára egyébként március 22-én havi 9 dollárra nő, a jelenlegi előfizetők azonban az év végéig biztosan maradhatnak a 7 dolláros havidíjnál.

A HTC emellett bejelentette, hogy a HTC Vive alapcsomagjáért a jövőben "csak" 500 dollárt kér. A vállalat tavaly augusztusban csökkentett árat utoljára annak ellenére, hogy eleinte nagyon nem akart ehhez az eszközhöz nyúlni.

3.
3.
shatterhand
Kizárt,hogy lenne olyan játék ami megérné ezt az árat
2.
2.
blountex
#1: Ugyan ezt megkapod Virtual Mixed Realitybe is fele ennyiért (110-120k), csak max nem OLED, hanem LCD a kijelző. PSVR-től is jobb felbontása van és nem kell atom pc hozzá. Ráadásul minden fut vele.
1.
1.
zozo76hun
biztos marha jo lehet, de ezt nem nekem talaltak ki. marmint anyagilag, mert egyebkent bejonne a gyenge gyomromnak! :)

ehhez gondolom mar nem art egy komoly pc is!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...