Idén is rágyúr az indie címekre a Nintendo Switch

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 21.
  • Bejelentés
Link másolása
Tegnap este lezajlott a legutóbbi Nintendo Direct, amely teljes egészében a Switch közelgő indie játékkínálatára koncentrált. A hibridkonzolra költözik a Mark of the Ninja, a Lumines és a The Banner Saga-trilógia is.

A Nintendo Nindies programja tavaly indult azzal a céllal, hogy több független játékot hozzon el a konzolra. Ez a törekvés idén is megmarad, 2018-ban 14 új indie alkotás érkezik Switch-re. A tegnap esti Directet teljes egészében a third-party fejlesztők kisebb címeinek bemutatására szánták a kiotóiak.

A teljes adást itt nézheted vissza, de mi összefoglaltuk a legfontosabb bejelentéseket.

Mark of the Ninja Remastered

A Klei Entertainment lopakodós akciójátékának nagyfelbontású változata, amelyben egy nindzsát irányítunk. A 2D-s pályákon általában csak akkor terem nekünk babér, ha sunnyogunk, és meglepetésszerűen támadunk. Az anyag még tavasszal befut a masinára.

Fantasy Strike

A játék egy olyan világban játszódik, ahol a fantasy elemek keverednek a harcművészettel. Speciális támadásokat és kombókat mutathatunk be egyszerű irányítás mellett a helyi és online mérkőzések során. A megjelenés a nyár folyamán várható.

Just Shapes & Beats

Ritmusjáték és shoot 'em up keveréke, amelyben a zene ütemei jelentik az igazi veszélyt. Húsz chiptunes-művész működött közre a soundtracknél, szóval a talpalávalóval nem lesz gond. A Just Shapes & Beats egyedül és online multiban is játszható. Nyáron érkezik Switch-re.

Garage

A VHS-korszak B-filmjei inspirálták a Garage-t, amely tavasszal érkezik elsőként Switch-re. Egy felülnézetes shooterről van szó, kapunk egy rakás fegyvert, és a cél az, hogy az élőhalottak között véres rendet vágjunk, miközben túlélünk valahogy.

Pool Panic

Kézzel rajzolt, változatos környezetben biliárdozhatunk, miközben a bohém golyókat is mi irányítjuk. Dzsungelben, városban és sivatagban fordulunk meg több mint 100 pályán, a kézzel rajzolt grafika pedig eléggé stílusos. Nyomulhatunk egyedül, vagy három másik barátunkkal a helyi multiplayerben. Az Adult Swim játéka még idén befut.

Bomb Chicken

Egy abszurd akció-platformerről van szó, amelyben minden meglepetés nélkül egy bombákat tojó csirkét irányítunk. A bombákat fejtörők megoldásához és az ellenség legyőzéséhez használhatjuk. A játék elsőként Switch-re érkezik ezen a nyáron.

Lumines Remastered

A klasszikus zenealapú puzzle-cím HD remake-jéről van szó, amely single player módot és helyi multiplayert is tartalmaz a feljavított grafika mellett. Megjelenés még idén tavasszal.

Reigns: Kings & Queens

Egy királyság uralkodóját irányítjuk a minimál grafikával operáló címben, amelyben a népünk folyamatosan kérésekkel dobál, amiket döntésünktől függően balra vagy jobbra csúsztathatunk, pont úgy, mint a Tinderben. A tavasszal érkező Switch-verziót exkluzív helyi kooperatív móddal vértezik fel.

Light Fall

Egy pergős kalandjáték, amit platformelemekkel vérteztek fel. Egy mágikus dobozt, a Shadow Core-t irányítjuk benne. Egy speedrun módot is kapunk globális ranglistával. A Light Fall elsőként Switch-re jelenik meg idén tavasszal.

West of Loathing

Ha egy vadnyugati témájú, vidám RPG-re vágysz, ne is keress tovább! Rengeteg rejtvény és körökre osztott harc vár rád pálcikaemberekből faragott banditákkal, kaktuszokkal és minden témába vágó dologgal. Konzolokon kizárólag Switch-re lesz elérhető tavasszal.

Pode

A játékot a norvég művészet és kultúra inspirálta. Lényegében egy puzzle-anyagról van szó - első blikkre tényleg egyedi látvánnyal operál. Ez is tavasszal érkezik a hibridkonzolra.

The Messenger

Az oldalnézetes platformerben lehetőségünk lesz utazni az időben. A csavar annyi, hogy válthatunk 8- és 16-bites megjelenítés között. Számos fejlesztési lehetőség és képesség, valamint speedrun-mód is vár ránk a The Messengerben idén nyáron.

Bad North

A vikingek korában játszódó roguelite és RTS keverékben különféle erődöket kell megvédenünk az ostromlóktól. A Bad North is elsőként Switch-en lát napvilágot a nyár folyamán.

The Banner Saga-trilógia

Örömteli hír, miszerint a teljes The Banner Saga-sorozat nyáron Switch-re költözik - beleértve a közelgő The Banner Saga 3-at is. A teljes sagával megismerkedhetnek a masina tulajdonosai, a döntéseink mindhárom játék alakulására kihatnak majd.

A Nintendo emellett elárulta a legjobban fogyó indie játékok listáját is. A Celeste például Switch-en jobban fogyott, mint a többi platformon.

  • Celeste
  • Enter the Gungeon
  • Fast RMX
  • Golf Story
  • Kamiko
  • NBA Playgrounds
  • Overcooked: Special Edition
  • Shovel Knight: Treasure Trove
  • Stardew Valley
  • SteamWorld Dig 2
2.
2.
zozo76hun
nincs egy normalis game az egeszben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...