A Vivendi végre leszállt a Ubisoftról

  • Írta: zoenn
  • 2018. március 21.
  • Biznisz
Link másolása
Hosszú idő után végre pont került a Ubisoft és a Vivendi közti huzavona végére. A francia konglomerátum eladja az eddig megszerzett részvényeit a kiadónak, így az megmenekül a felvásárlástól.

Az elmúlt években a francia médiaóriás, a Vivendi egyre nagyobb részesedést szerzett a Ubisoftban, aki aggódott amiatt, hogy a vállalat végül felvásárolja a kiadót. A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot többször is világossá tette, hogy ellenzik a Vivendi lépéseit. Szerencsére a veszély most elhárult: minden eddig megszerzett (27,3 százalék részesedést jelentő) részvényt visszavásárol a kiadó.

A Ubisoft tehát megállapodásra jutott a Vivendivel, így a több forrásból megszerzett részvények szépen visszavándorolnak hozzájuk 2 milliárd dolláros nettó áron - egy részük a Guillemot-testvéreké lesz, miközben visszavásárlási kedvezményt adnak a részvényeseiknek. A Vivendi emellett garantálta, hogy öt éven át nem vesz Ubisoft-papírokat.

Ezenkívül két új hosszútávú befektetőt szerzett a kiadó: az egyik az ontariói tanárok nyugdíjprogramját üzemeltető szervezet, a másik a kínai Tencent. Utóbbi a hatalmas ázsiai megacég, amely már számos játékfejlesztő tulajdonosa - köztük az Epic Gamesé is. A Tencent mintegy 5 százalékos részesedésre tesz szert a Ubisoftban, cserébe viszont segíteni fog abban, hogy a Ubisoft játékai könnyebben és gyorsan elérhetőek legyenek a fontos kínai piacon.

6.
6.
s4jtqkac
A mobilos pubg is a tencent lógójával indul. lol
4.
4.
Necreon
Nem mint ha ez minket érintene. Ennél lehúzóbb, undorítóbb üzletpolitikát és low effort high price szemetet már úgy sem tudnak kitalálni, így ez minket nem érint.

Érted, ahol most vagyunk, onnan 2 irányba lehet rosszabb:
- f2p üzleti modellek. Most is ugyanez van, csak 60 euró az alapjáték, tehát ez még jobb is lenne.
- EA féle SW2 pay2win lootbox, azt pedig szerintem más kárán tanulták meg hogy nem érdemes.
3.
3.
McDuff
Micsoda üzlet, megvásárolták a befektetőktől a részvényeket tavaly, most meg visszaadják az alapítóknak az is lehet, hogy dupla pénzért (árakat ugye nem tudunk) :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...