Törölték a Tomb Raider Remastered projektet

A múlt héten beharangozott, első három Tomb Raidert tartalmazó felújításból végül semmi sem lesz. Ezt a fejlesztést végző csapat, a Realtech VR a saját Twitter-oldalán jelentette be, miután a Square Enix lelőtte a projektet.

Múlt héten számoltunk be róla, hogy az első két rész mobilos verzióját is fejlesztő Realtech VR felújítja a Tomb Raider első három epizódját, a frissítés ráadásul teljesen ingyenesen hozzáférhető lett volna azok számára, akik a Steamen már a könyvtárukban tudják az eredeti változatokat. A csapat azonban tegnap a Twitteren bejelentette, mégsem készülnek el a felújított kiadások, a Square Enix ugyanis akcióba lépett.

A sorozatot új irányba terelő Crystal Dynamics ki is adott egy közleményt, amelyben elmondják, mindig nagy örömmel fogadják azt a szenvedélyt, ami a sorozatot övezi, de a bejelentett remasterek kapcsán nem érkezett hivatalos megkeresés. A kiadónak és a stúdiónak mindig az áll az érdekében, hogy biztosítsa, hogy a rajongók a lehető legjobb minőségű játékélményt kapják, így ennek előfeltétele, hogy a hivatalos csatornákon felkeresik őket. Igaz, eddig nem volt példa szankcionálásra. Végezetül pedig megköszönték, hogy a rajongók még mindig milyen lelkesen támogatják a brandet.

A tervek szerint egyébként új 3D-rendereket kapott volna mindhárom rész, miközben a textúrák is átestek volna némi finomhangoláson, ahogy valós idejű, dinamikus árnyékok is kerültek volna a játékba, többek között anti-aliasing- és 4K-támogatás kíséretében.

A Crstal Dynamics fejlesztette új Tomb Raider-trilógia következő felvonása, a Shadow of the Tomb Raider szeptember 14-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

5 komment - szólj hozzá!