33 millió példánynál jár a The Witcher-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 23.
  • Biznisz
Link másolása
A CD Projekt legutóbbi pénzügyi helyzetjelentéséből derült ki, hogy már több mint 33 millió példány talált gazdára a The Witcher-sorozat tagjaiból. Emellett a Cyberpunk 2077 kapcsán is megválaszoltak néhány kérdést a srácok.

Hasít a CD Projekt RED és a The Witcher-sorozat is, a lengyel fejlesztőcég 2017-es bevételei még a 2016-os évét is meghaladták, a legtöbb pénzt pedig továbbra is a The Witcher 3 hozta a csapat számára. A sorozat tagjaiból mára több mint 33 millió példány talált gazdára, szóval abszolút nem panaszkodhatnak a srácok.

Külön érdekesség, hogy az előadás során a széria növekedésének is szenteltek egy diát a készítők. Eszerint a The Witcher 2 által generált bevétel a háromszorosa volt az első rész forgalmának, míg a harmadik már tizenegyszeres pénzt hozott a második felvonáshoz képest. Ha a kiegészítőket is számoljuk, a különbség tizenötszörös. A fejlesztők szerint egyébként a megjelenés évében még PS4-re vitték leginkább a The Witcher 3-at, a PC-s verzió csak 2016-ban vette át a vezetést, és végül 2017-ben húzott el a konzolos kiadásoktól.

A beszámoló során a CD Projekt RED elnöke, Adam Kiciński a cég többi terveiről is mesélt. A Cyberpunk 2077 kapcsán különösen sok kérdést tettek fel neki, és bár túl sok konkrétumot nem árulhatott el, arra azért célozgatott, hogy az E3-on már előkerülhet a játék valamilyen formában. Ha valóban így lesz, arról még az expó előtt tudni fogunk.

Azt is megjegyezte - miután több elemzés is arra jutott, hogy a projekt cross-gen cím lehet -, hogy bár nem tud semmit a következő generációs konzolokról, a Cyberpunk 2077 egy nagyon fejlett játék lesz technológiailag, és úgy készül, hogy a legerősebb hardverek teljesítményét is kihasználja. 

Kiciński megerősítette továbbá, hogy a játékban mi hozhatjuk létre a saját karakterünket, és több különböző kaszt közül választhatunk majd a kalandjaink elején. Azt is elmondta, hogy a Cyberpunk 2077 single player játékként érkezik, és mikrotranzakciók sem lesznek benne; azt nem szerette volna kommentálni, hogy később várható-e hozzá multiplayer.

Apróság, de elárulta, hogy Geralt Soul Calibur VI-os vendégszereplése nem igazán pénzügyi szempontból érdekes nekik, inkább promóciós értéke van a crossovernek. Végül azt is elmondta, hogy egyelőre nem számolnak a Nintendo Switch-csel.

33.
33.
Zoli0507
Èlesebb a kèp vagy tisztàbb illetve kristàlytiszta ès HDR is van nem HZD kaliberű deee mondjuk azt hogy pèldàul az AC origins hdr funkciòja hozzà se szagol.
32.
32.
Zoli0507
1.61 update ps4 pro-ra. Most töltöm ez tartalmazza a HDR-t plusz pàr apròsàgot. Csak gondoltam szòlok.
28.
28.
Yanez
#25: Na látod, jól gondoltam én! Plusz én is achi (trophy) hunter vagyok! :))) Úgyhogy nekem is számítanának és számítanak az ilyen kontroller - trophy apróságok. :)

kindzsal: "ezt a bullshitet" - LOL
26.
26.
kopic
Mennyi példányban ment el a TW3 ? Azt lehet tudni ?
25.
25.
Ra1D3n
#19: Nevetséges az ok, de részben a kontrollert jobban szeretem X-en, bár a DS4 nagyot lépett előre a fapados DS3-hoz képest kényelem szempontjából. Az igazság annyi, hogy achihunter vagyok, és alapvetően a Crash nem egy lehetetlen játék ebből a szempontból, és mivel mostanság kedvem sincs hozzá, inkább továbbadok rajta, aztán majd X-en a jövőben valamikor nekiesek ha megjelent.
21.
21.
Duken
#13: Ennyi. Kinek mi a fontosabb. Nekem is van mindkettő, mellette egy switch is, de én pro-n játszok többnyire. Legfőképp a multis játékok miatt, psen sokkal többen vannak, gyorsabban forognak a szerverek, gyorsabban indulnak a meccsek, na meg a haverok többsége ott van. A multiplatform címeket sem találtam annyival szebbnek X-en mint Pron viszont a Gears a Halo de legfőképp a TR büntet X-en, azok jók voltak bár HZD szintű grafal nem találkoztam X-en . Ja, a szolgáltatás is fasza X-en egyébként gamepass, visszafele kompatibilitás. A Ds4 nekem jobban kézre áll pedig hosszú ujjaim vannak. Mindenki azon játszik amit jobban preferál azt kész, nem kéne ezt túldimenzionálniuk az embereknek. Bár ha csak egy gépet vehettem volna akkor a ps4et választanám az exkluzívok miatt.Igaz nekem Bloodborne a legjobb játék a világon.
19.
19.
Yanez
#13: A Crash-t pl mi a különbség, hogy melyiken tolod ki?
16.
16.
Marcus88
#13: Persze a nem ex játék is játék én nem úgy értettem.
Engem az nem érdekel,hogy X-en a multiplatform játék szebb mint PS-n.
Nekem ez a minőség is elég,de az ex címei mindenek felett állnak!
13.
13.
Ra1D3n
#7: Nem tudom, van otthon Prom is meg One X-em is, de utóbbi pörög minden nap, a Pro meg időszakonként. A Pro csak akkor kapcsol be mikor éppen úgy vagyok, hogy akkor most jöhet egy PS4 exkluzív ami érdekel, vagy amit kölcsönkapok. Eddig futottak nálam: Uncharted 4, Uncharted Lost Legacy, Horizon Zero Dawn, Until Dawn, Crash, de a Crash-t eladom, majd X-en kiviszem, amint kijön rá. A God of war lesz a következő amit viszont Day1-tól tutira nyomni fogok, mert a széria mindent megér nekem. Ezen felül még ott van a The Last Guardian, de ahhoz nem fűzök nagy reményeket, de majd kipróbálom, a többi eddig megjelent PS4 exkluzív meg nem érdekel(igen, a Bloodborne sem, totál leszarom).
Amúgy nem mindegy, hogy ki min játszik? Én játszok mindenen ami érdekel(Nintendon nem, mert semmi sem érdekel onnan, még a Zelda sem már)PC-n, Xbox-on és PS-en. Megtehetem, és ki is használom a lehetőséget, de ilyet soha nem mondanék, hogy valamire nincs elég játék mert ez baromság, vagy már annyira elfogultak vagyunk, hogy csak az exkluzív játék a játék, minden más meg semmit sem ér? Baromság...
11.
11.
Marcus88
Így van az exekre gondoltam.
De,hogy kinek mennyi a minőségi belőle azt mindenki magának dönti el.
Én éveken keresztül boxos voltam,de egy nagy csalódás számomra ez a generációjuk.
Ezért váltottam.Még ha gyengébb is a gép,akkor is simán megérte és nem bántam meg.
De mindenki azt választ amit csak akar,nekem mindegy.
7.
7.
Marcus88
Így van erősebb az X!!! Csak szinte nincs rá játék!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...