GDC 2018: Battlefieldezni tanul az AI

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 25.
  • Hír
Link másolása
Az Electronic Arts a Game Developers Conference apropóján rántotta le a leplet a SEED legújabb projektjéről: a csapat olyan mesterséges intelligenciát rakott össze, amely battlefieldezni tanul.

A SEED, vagyis a Search for Extraordinary Experiences Division még a tavalyi E3-on mutatkozott be, és tulajdonképpen ez az Electronic Arts szupercsapata, aminek az a feladata, hogy a tényleges játékfejlesztés helyett mindenféle úttörő, a későbbiekben hasznosítható technológiával kísérletezzen.

A srácok legutóbbi projektje az volt, hogy olyan mesterséges intelligenciát írtak, amely képes arra, hogy megtanítsa magát battlefieldezni: lényegében arról van szó, hogy az AI folyamatos próbálkozásokkal elsajátítja a játék alapjait, és megpróbál egyre jobbá válni a játékban. Tehát nem szkriptelik, nem mondják meg neki, hogy mit csináljon, mint a mesterséges intelligenciáknál.

A SEED durván háromszáz napja eresztette rá Battlefield 1-re a technológiát, azóta pedig sikerült elérni, hogy a mesterséges intelligencia elsajátítsa az alapokat, sőt hús-vér játékosokkal is összeeresztették néhány tesztre, akik állítólag arra kérték a kiadót, hogy jelöljék külön az AI irányította katonákat, hogy meg tudják őket különböztetni.

Nagy szavak ezek, de ettől az AI még nagyon messze áll attól, hogy tökéletesen működjön. Habár ahhoz már elég okos, hogy alacsony HP esetén életerőcsomagot, muníció híján pedig lőszert vegyen fel, komolyabb taktikázásra még nem képes, és ahogy a fenti videóban is látható, az is előfordult, hogy körbe-körbe rohangált.

A csapat technikai igazgatója, Magnus Nordin szerint mindez persze tanulás kérdése, az úriembernek meggyőződése, hogy az AI egyre kevesebb hülyeséget csinál majd, azonban a folyamat lassú, így eltart még egy darabig, amíg minden tökéletes lesz. Nordin szerint egy ilyen mesterséges intelligencia nem pusztán arra jó, hogy felvértezzék vele a mezei botokat, idővel komplex NPC-ket lehet vele készíteni, illetve ők maguk is hasznát vennék a játékok tesztelése során.

2.
2.
zozo76hun
majd adok neki a cei rigotti-val, vagy a mondragon storm-al. :)
1.
1.
mestermagyar
Neural learning a neve és a világ minden sarkába odatosszák ahol nevetve meg tudnak engedni egy Tesco méretű szervert.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...