GDC 2018: 2020-ban jöhet a felújított System Shock

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 25.
  • Megjelenés
Link másolása
Habár a legtöbb csapatnál egy projekt szüneteltetése egyenlő a fejlesztés leállításával, úgy tűnik, a Nightdive Studios komolyan gondolja, hogy folytatják a munkálatokat. A minap felvázolták a terveiket.

Az eredeti elképzelések szerint a Nightdive Studios mindössze remasterelni szerette volna a klasszikus System Shockot, a projekt azonban hamar kinőtte magát: amikor elindult a Kickstarter-kampánya, már rebootként hivatkoztak rá. A gyűjtés végül több mint 1,3 millió dollárt hozott a srácoknak, nem olyan meglepő hát, hogy óriási port kavart, amikor bejelentették, hogy szüneteltetik a munkálatokat

Habár a szünet sok csapatnál egyenlő a fejlesztés leállításával, a srácok a GDC-n adtak interjút a PC Gamernek, ami alapján úgy tűnik, mindenképpen befejeznék a játékot. A Nightdive vezérigazgatója, Stephen Kick és a cég üzletfejlesztési igazgatója, Larry Kuperman azt mondta, hogy az volt az alapvető problémájuk a projekttel, hogy egyre több fícsört akartak belezsúfolni.

Az új fícsörökkel egyre komplexebbé vált a játék, és az eredeti elképzeléseiktől is egyre távolabb merészkedtek, Kuperman szerint ezen a vonalon maradva nem is igazi System Shockot készítettek volna. Kick hozzátette, hogy a támogatói visszajelzések alapján realizálták mindezt, akkor döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a projektet, és megpróbálnak visszatérni ahhoz a koncepcióhoz, amit az eredeti demójuk is képviselt.

A tervek szerint 2020 első negyedében jelenhet meg a játék, és ha minden jól megy, a srácoknak végül a pénz miatt sem kell aggódniuk: elmondásuk szerint néhány kiadó újra érdeklődni kezdett a projekt iránt, ezek tipikusan olyan cégek, akik korábban épp a játék komplexitása miatt láttak kockázatot a fejlesztésben.

A Kickstarter-támogatók állítólag már áprilisban kapnak egy kis ízelítőt az alkotásból, amelyben a játék néhány első termét járhatják majd be.

3.
3.
kastorhun
#2: Most milyen felújításokra gondolsz?
2.
2.
markoci555
A pénz miatt azért nem kell aggódni mert érdeklődnek kiadók? Nem azért nem kéne mert a rajongók odaadtak nekik egy csomót?
Egyébként meg nem tudom mire szívták el azt a rengeteg pénz akkor hogy egyre komplexebbé tették. Nem kell semmi újítás csak grafikai, technikai, hagyjanak mindent úgy ahogy van! (esetleg balanszos dolgok, én emlékszem milyen sokáig használtam az energiafegyvert, mert nem kellett lőszer, csak feltöltöttem)
Lehet jól jött mégis ez a leállás, mert kaptunk volna egy rakás hulladékot, aminek semmi köze az eredetihez.
1.
1.
crytek
Nem gond várjuk ezerrel. Több ősrégi játékból jöhetne ilyen új kiadás
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...