Az Amazon Game Studios törölte a Breakawayt

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 2.
  • Gyászhír
Link másolása
Másfél évvel ezelőtt mutatkozott be az Amazon Game Studios kifejezetten eSportra szánt brawler-játéka, a Breakaway, amit a Killer Instinct fejlesztője, a Double Helix készített. A múlt idő nem véletlen, a hétvégén lelőtték a projektet.

Az Amazon még 2014-ben vásárolta meg a Double Helix csapatát, az online áruházláncnak ugyanis akkor még meglepően komoly tervei voltak a játékiparban. Nem kizárt, hogy ezek az ambiciók még mindig jelen vannak, de a 2016 szeptemberében, az akkori TwitchConon bejelentett játékokból eddig nemigen láttunk sokat. Az egyikből pedig már nem is fogunk.

A Killer Instinct egykori fejlesztői ugyanis a Redditen jelentették be, hogy hiába az eddigi munka, a rajongók visszajelzéseinek beépítése, az eddigi erőfeszítések ellenére sem úgy alakul a játék iránya és fejleszése, ahogy ők azt szerették volna, ezért lelövik a Breakawayt.

A játék eredetileg egy kompetitív multis brawler lett volna, ami nemcsak az Amazon Lumberyard technológiájára, de a Twitch-ben rejlő lehetőségekre is erősen épített volna. A mélyebb integráció nem a véletlen műve, a streaming oldal szintén az Amazon tulajdonában van.

A Breakawayben egyébként olyan mitológiai helyszíneken harcolhattunk volna, mint El Dorado, Atlantis vagy Styx. Olyan hősök közül válogathattunk, mint Spartacus, Morgan Le Fay, a varázslónő vagy Vlad, a vérszomjas hadúr.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...