Kiszedik a mikrotranzakciókat a Shadow of Warból

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 3.
  • Hír
Link másolása
A Monolith rájött, hogy a valódi pénzért megvásárolható tárgyak és ork követők nem tesznek jót a játékélménynek, ezért a következő hetekben teljesen eltávolítják a mikrotranzakciókat a Middle-earth: Shadow of Warból.

A játék hivatalos fórumán tett bejegyzésben a Monolith lényegében belátta, elvetélt ötlet volt mikrotranzakciókat rakni a Middle-earth: Shadow of Warba. Ezért az elkövetkezendő hetekben és hónapokban számos ingyenes frissítéssel teszik jobbá a játékot, reagálva a rajongók visszajelzéseire.

Első körben teljesen eltávolítják a valódi pénzért megvásárolható Gold és War Chesteket (azaz a loot boxokat) a Shadow of War ingame boltjából. A készítők szerint a megvehető arany és ork követők "rombolják az immerziót, és elveszik azt a személyes élményt, amit a saját hadsereg és erődök építése ad". Pedig pont ez a Nemesis-rendszer lényege, hogy a játékosok saját történeteket hozzanak létre, és minden maguktól építsenek fel.

Május 8-tól már nem lehet aranyat venni a boltban, július 17-től pedig teljesen eltávolítják a Gold és War Chesteket, és magát a piacot is.

A mikrotranzakciókon kívül a Shadow Wars kampányt is gatyába rázzák. A Monolith belátta, hogy Szauron erődítményeinek védése nem volt túl szórakoztató, ezért "új narratív elemekkel" színesítik az endgame-et. A jövőben a gear- és a fejlődési rendszer is átalakításon megy át, nem beszélve az új skinekről és a képességfa változásairól.

Kíváncsian várjuk a további részleteket!

13.
13.
vmiki88
#11: Minek vegyem meg, most írják, hogy kissé átalakítják az unalmas end-gamet. Ezért kell mindig várni a GOTY kiadásokra.
12.
12.
felegyi
#10: Én is pár hete raktam parkolópályára... olyan lelketlen az egész még így várostrommal együtt is, nem is beszélve arról hogy sokkalta részletesebb is lehetett volna. Na majd így talán...
11.
11.
BockÚr
Komolyan ennyi buta embert... semennyit sem kell költeni az árán kívül a játékra, aki szerint kell, az vagy nem játszotta vagy csak szimplán idióta. 100%-ra kivittem gond nélkül. Aki emiatt tartózkodott a vásárlástól nyugodtan vegye meg, nem veszít vele.
10.
10.
hedzsooo
Akkor jo, h tavaly az ELEX miatt nalam meg viszonylag az elejen felbemaradt. Akkor most mar ki is varom ezt az uj kiadast/verziot belole, addig meg meg ugy is tuti a KCD-t tolom
9.
9.
#4: "Kicsit el van nagyolva a lootbox dolog, [...] a grind ezután is megmarad a játék vége után"

Csakhogy a játék végi grind pontosan azért grind, hogy a kedves játékos megunja és nyúljon a pénztárcája felé, jócskán lerövidítve a folyamatot. Ezen a grindon pedig - milyen érdekes - pontosan akkor jut eszükbe csiszolni, amikor a mikrotranzakciókat eltörlik.

Nincs itt semmiféle kedves gesztus, csak nem akarnak olyan helyzetbe kerülni, mint az EA.
8.
8.
Mortis
na, a végén említett több narratív elem nagyon tetszik nekem. én azért nem szagoltam a játék felé sem, mert minden gameplay-ből és véleményből azt szűrtem le, hogy agyatlan monoton grin-delés az egész - erre ott vannak az online multy játékok s ott még a képességeidet is fejlesztheted.
7.
7.
hadzsime
#3: Én arra tippelnék, hogy inkább MÁR nem hozott pénzt. Amikor még megjelent biztosan sok pénzt szedtek belőle, de azok az emberek már végigjátszották és elfelejtették a játékot. Most pedig azzal, hogy kiveszik belőle ezt az undorító szart olyan vásárlókat is szereznek maguknak, akik eddig a mikrotranzakciók miatt tartották magukat távol a játéktól.
3.
3.
patka21991
#1: Ha ontaná a pénzt akkor miért csuknák be? Szerintem épp ellenkezőleg, nem hozott pénzt.
1.
1.
crytek
Rájöttek.... AHA!!!
Biztos..szerintem meg már kellően megszedték magukat ahhoz , hogy most meg "dejófejek vagyunk"olva fényezzék magukat...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...