Komoly változások a CS: GO-skinek piacán

A Valve lelassítja a Counter-Strike: Global Offensive tárgyainak csereberéjét. A vásárolt skineket mostantól csak egy hét után tudjuk továbbadni, ami igencsak megnehezíti majd a szerencsejátékos és viszonteladó oldalak üzletét.

Aki jártas a Counter-Strike: Global Offensive-ben, az tudja, hogy elég komoly gazdasági rendszer alakult ki a játék körül. A loot boxok, az azokban található fegyverkinézetek és egyéb kozmetikai tárgyak több száz, de akár több ezer dolláros áron is mozoghatnak a piacon! Nem csoda tehát, hogy mára egy külön iparág foglalkozik azzal, hogy hasznot húzzon a piaci igényekből, vagy a játékosok szerencséjéből. Ugyan a Valve által üzemeltetett Steam Marketplace-en csak a Steam Walletet használva lehet kereskedni, a játékosok közvetlen tranzakciókat is végre tudnak hajtani. Nem ritka tehát, hogy PayPalon, vagy hasonló szolgáltatásokon keresztül megy a bizniszelés, ami ugye teljesen kiesik a Valve hatásköréből.

A viszonteladó oldalak így használják ki az árréseket, de sajnos erre épült fel számtalan szerencsejátékos weboldal is, amelyeknél nem példátlan, hogy átverjék a kuncsaftjaikat. Ezeknek a működtetéséhez temérdek mennyiségű bot accountot használnak, aminek valószínűleg szintén nem örülnek a Valve-nál.

A játék hivatalos blogján leadott közleményben elmagyarázták, hogy miért érezték szükségesnek a változtatásokat és, hogy pontosan mit is fognak eszközölni. A játékban megszerzett, vagy mások által küldött tárgyak hét napig nem adhatóak majd tovább. Ez a korlátozás eddig is jelen volt a Steam Marketplace többi részén, de mostantól a CS: GO itemjeire is kivétel nélkül vonatkozik majd. Ez persze nem fogja teljesen ellehetetleníteni a korábban említett külsős weboldalakat, de biztos, hogy jócskán megnehezíti majd a dolgukat. Valószínűleg a piaci árak fluktuálása is mérséklődik majd ezután.

Természetesen sokan nincsenek megelégedve a változtatásokkal, főképp az ebből hasznot húzó traderek és azok a youtuberek, akik valamilyen módon a skinekkel való üzletelésre támaszkodnak. Egyből indult tehát egy petíció a változtatások visszavonásáért, amin keresztül több mint 126 ezer aláírást gyűjtöttek össze a cikk írásának időpontjáig. 

6 komment - szólj hozzá!