Resident Evil 7 - megvan az 5 millió

A Capcom bejelentette, hogy a Resident Evil 7 újabb mérföldkőhöz érkezett. Már 5,1 millió példány talált gazdára a horrorjátékból PC-n, Xbox One-on és PS4-en, vagyis feleannyi, mint a sorozat előző darabjából, a Resident Evil 6-ból.

A 2018-as Game Audio Network Guild díjátadón a Resident Evil 7 elnyerte a legjobb VR-hanghatások díját - ennek apropóján a Capcom egy blogbejegyzésben árulta el, hogy a játék átlépte az 5,1 millió eladott kópiát.

Január vége óta 300 ezer példány talált gazdára, miközben a tavalyi év utolsó negyedévében még 800 ezret adtak el belőle, azaz a Resident Evil 7 iránti kereslet lassul. Ami érthető is, hiszen az alapjáték 2017 januárjában látott napvilágot. A SteamSpy szerint a PC verzió körülbelül 550 ezer példányt tesz ki.

Bár ez a szám hatalmasnak tűnhet, érdemes megjegyezni, hogy a gyengébb kritikákat kapott Resident Evil 6-ból a 2012-es megjelenés óta 10 millió egység talált gazdára. Szóval van még hová fejlődnie a játéknak.

A Capcom egyébként nemrégiben adott ki egy javítást, így a játék már kihasználja az Xbox One X erejét, azaz 4K felbontásban fut HDR-támogatás mellett.

17 komment - szólj hozzá!