Radical Heights - battle royale CliffyB csapatától

Radical Heights címmel teljesen új, korai hozzáférésű battle royale-játékkal jelentkeztek a LawBreakers készítői. Ráadásul a játék steames indulása már holnap esedékes.

Alig pár napja írtunk róla, hogy a Boss Key Productions felhagyott a LawBreakers támogatásával, és helyette új projekttel fognak foglalkozni. Az ilyen hírek esetén a legtöbb alkalommal hónapokig nem hallunk semmit ezután az új üdvöskéről, ebben az esetben azonban ennek pont az ellenkezője történt. Steamen korai hozzáférésben már holnaptól, azaz április 10-től elérhető a Radical Heights.

A vadonatúj alkotásban a játékosok egy világvége-hangulatú kaliforniai városkába csöppennek bele az akció kellős közepébe, ahol battle royale-játékoktól elvárt módon harcolniuk kell egymással a végsőkig. Érdekesség, hogy a lootolási rendszer jelentősen eltér a piacvezető mechanizmusoktól: ládák és raktárak átkutatása helyett játékgépekből, off-shore számlákkal ATM-ekből és szerencsekerekekből juthatnak pénzhez a harcosok, mellyel fegyvereket, megjelenítést módosító részleteket és a következő menetre érvényes fejlesztéseket szerezhetnek be.

Zach Lowery, a Radical Heights kreatív igazgatója elárulta, hogy a játékon már öt hónapja dolgoznak, mivel „hatalmas rajongói vagyunk a battle royale-játékoknak és a 80-as évek fényesen csalogató szemtelenségének. Éppen ezért szeretnénk egy saját csavart vinni a műfajba, és létrehozni a jövőt a 80-as évek stílusában tükröző világot”. A futurisztikus jelző a csavar miatt szerepel, ugyanis a játék a tervek szerint 2023-ban játszódik, ahol a battle royale stílusú harc résztvevői a hírnévért és a díjakért küzdenek egymással mások szórakoztatására.


Fontos még megjegyezni, hogy a játék megjelenéskor teljesen ingyenes lesz, ráadásul a játékban található mikrotranzakciók között nem fog szerepelni egyetlen olyan áru sem, ami játékmenet szempontjából előnyhöz juttatná az adott vásárlót. A Radical Heights Steam-oldalán megtalálható a fizetős „Founder’s Pack” is, mely a játékon felül kozmetikai kiegészítőket tartalmaz.


Az előzetesek alapján a játék stílusát és komolyságát figyelembe véve a PUBG és a Fortnite közé kívánja pozicionálni magát, melynek sikerét kíváncsian várjuk. Az a felvetés mindenesetre aggodalmakra adhat okot, hogy a Boss Key Productions a legutóbbi, relatíve drágán fejlesztett LawBreakers játékát olyan szörnyen pozicionálta, hogy arról részletesen írtunk ittitt, na meg itt. Míg korábban az Overwatch uralta piacra próbált megkésve betörni a stúdió sikertelenül, ezúttal szintén tetemes lemaradással még nagyobb óriásokat szeretne üldözőbe venni. Mindenesetre a holnapi start steames adatainak birtokában már kézzelfogható információnk lesz a projekt sikeréről.

8 komment - szólj hozzá!