HWSW: Kényszernyugdíjba megy a SteamSpy

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 11.
  • Gyászhír
Link másolása
Több új biztonsági funkciót is bevezet a Valve, míg a SteamSpy-t úgy küldi kényszernyugdíjba, hogy a felhasználói játéklisták alapértelmezetten elrejtve jelennek majd meg. A hajtás után további részleteket olvashattok a Valve akciójáról.

Szigorított felhasználói adatainak védelmén a Steam, az online játékbolt biztonsági irányelveinek frissítésével tisztább képet ad a felhasználóknak, hogy információik közül pontosan miket is láthat a platform közössége, illetve nagyobb kontrollt biztosít adataik fölött. Mindezek mellett fontos újítás, hogy a rendszer immár alapértelmezetten elrejti a felhasználók által megvásárolt játékok listáját - amivel a bolt mögött álló Valve aláírta a játékeladási statisztikáiról megismert SteamSpy halálos ítéletét.

Az elemzőoldal, amely egészen idáig a publikusan elérhető legrészletesebb steames játékvásárlási és -használati becsléseket közölte, Twitteren jelentette be, hogy a Valve intézkedése miatt kénytelen felfüggeszteni működését, miután így már nem fér hozzá a felhasználók által birtokolt játékokra vonatkozó adatokhoz. Igaz, az alapértelmezetten elrejtett információkat a felhasználók igény szerint ismét nyilvánossá tehetik, kicsi az esélye, hogy akkora tömegek változtatnának beállításaikon, hogy a SteamSpy ismét elegendő mennyiségű adathoz férhessen hozzá. Az oldal tehát a jövőben nem közöl új adatokat, archívumként működik majd tovább. Ez kifejezetten fájdalmas veszteség azoknak, akik szerették nyomon követni a játékok piaci teljesítményét, hiszen azok kapcsán a kiadók nem mindig bőbeszédűek.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

3.
3.
markoci555
#2: teccccik tudni olvasni hogy az én kommentemben a hwsw-re utalok, tehát valószínűleg voltam ott és elolvastam?
nincs ott profilom és nem is fogok csinálni, de ha ott is ilyen jó felfogású emberek vannak akkor felesleges is
2.
2.
hedzsooo
#1: A hwsw a GK testvéroldala. Ez a rövid cikk itt csak 1 ajnáló, aki további részletekre is kíváncsi, az a hwsw oldalán megtalálhatja a teljes cikket. Azért a link idebiggyesztve, eme rövid cikk végén TECCCIK MÁ' ÉJTENI??? :D
1.
1.
markoci555
Valaki írhatna bővebben is arról miért kellett ezt csinálni (az opció oké, lehessen választani, de miért alapból privát) és mi az a hwsw-s facebookos utalás? A játékaid alapján el tudják lopni a jelszavad vagy mi a rák van itt kérem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...