Egy ideig még biztosan várni kell a PlayStation 5-re

  • Írta: Shifty
  • 2018. április 11.
  • Biznisz
Link másolása
Bár még csak ötödik éve van piacon a PlayStation 4, a SemiAccurate szerint már idén megérkezhet a következő generációs konzol. Ezzel szemben a Kotaku és Michael Pachter elemző arról ír, hogy 2020 lehet a reális időpont.

Az elmúlt napokban többször is arról lehetett olvasni, hogy akadnak olyanok, akik szerint már idén boltokba küldi a Sony a következő generációs PlayStationt. Erre később az ismert elemző, Michael Pachter is reagált, aki már kicsit árnyalta az információkat, szerinte ugyanis már annak is nagyon kicsi az esélye, hogy jövőre megjelenjen a PlayStation 5 - ő úgy véli, inkább a 2020-as dátum lehet a reális cél.

A Kotaku újságírója úgy döntött, utánajár a kérdésnek, és ha már bennfentes körökben mozog, megkérdez néhány fejlesztőt, hogy mire is lehet majd számítani. Jason Schreier azzal kezdte beszámolóját, hogy rámutast, az Xbox One nyolc évvel később követte az Xbox 360-at, míg a PlayStation 3 hétéves ciklus után ment formálisan nyugdíjba. Ehhez képest a PlayStation 4 még csak most lesz ötödik éve a piacon, míg a köztes, erősebb kiadások, a PlayStation 4 Pro egy éve, az Xbox One X pedig nagyjából fél éve vásárolható meg. Már önmagában ez is előrevetíti, hogy a Sony biztosan nem fogja elkapkodni a generációváltást. Ezt olyan szakemberek is megerősítették, akik közel állnak a Sonyhoz, illetve a PlayStationhöz. Szerintük sem idén, sem jövőre nem fogjuk megkapni a PlayStation következő generációját.

A források azonban leszögezték, a Sony stratégiáját több minden befolyásolja, így nincs rá garancia, hogy a helyzet nem változik meg. Egyrészt a piac alakulását maximálisan befolyásolják a jövőben elérhető hardverek és azok képességei, továbbá a konkurencia, köztük a Microsoft lépése is változást hozhat a mostani tervekbe, hiszen ha a redmondiak előbb rukkolnak elő valamivel, akkor arra a Sonynak is reagálnia kellene.

Ez azonban jelenleg csak feltételezés, így nem meglepő, hogy más szakemberek is arról tájékoztatták a Kotaku emberét, hogy fogalmuk sincs arról, hogy létezne valamilyen vadonatúj PlayStation. Mint mondták, a Sony belsős stúdióinak a többsége egészen 2019-ig be van táblázva, ráadásul, ha tényleg idén vagy akár jövőre jelenne meg az új konzol, akkor a fejlesztői környezet, a devkitek és a szoftverek is a stúdiók rendelkezésére állna már.

Így a Kotaku is arra jutott, hogy jelenleg a 2020-as premier tűnik a lehető legkorábbi debütálási évnek.

25.
25.
spikee576
2020ig neis jojjon a pro tokeletes egy jo4ks tvvel bamulatos latvanyt nyujt foleg,hogy jonnek a jobbnal-jobb jatekok gow,detroit,lous2.
23.
23.
Ooorky
#12: Nyugi, csak egy iszonyat béna troll, nem kell bekapni a csalit és eltűnik.
22.
22.
Yanez
#21: Én lassan már 1-2 évtizeddel vagyok lemaradva. Szóval jöjjön csak a PS5 2033-ban. :)
21.
21.
patka21991
Még annyi játékkal kell játszanom... 1-2 évvel le vagyok maradva, szóval ne siessen a ps5.
18.
18.
Norbiii
Fel sem merül bennem, hogy 2020 előtt jönne. Ps4 Pro, az új Xbox, ezek azért friss konzolok, nem azért adták ki ezeket, hogy utána egyből jöjjön a Ps5 és egy új Box. Ps5 szerintem MINIMUM 2020, de simán benne van, hogy 2022...
14.
14.
Perseus84
#12: Nem gaz neki mert max 15 eves lehet a kommentjeibol kifolyolag. Nekem a multkor olyat irt h inkabb nem is kommentelem de sajnos nem veszi eszre magat ugyh hiaba szol neki valaki. Ezt a forumot mar amugy is a tizenevesek uraljak nem erdemes ragni magad ezen
11.
11.
tsulok
#4: 5-6 év szokott lenni általában, ettől még szeritem 20 a valószínűbb.

E3 után már lehet majd sejteni, mi lesz:
-Ha LoU 2, Death Stranding, Ghost of Tsushima 2019-ben jön, akkor a PS5 is (1-2 ezek közül PS5 megjelenésével együtt jön ki)
-Az a valószínűbb, hogy LoU 2 és Death Stranding csak 20 ban jön (meg akkor jöhetne még az új Gran Turismo). Jövőre meg Ghost of Tsushima meg talán Bloodborne 2.
7.
7.
LexerTheFirst
#3: Rendben, ha gondolod :-)
5.
5.
Duken
Rá is érnek. Eddig is jó játékok jöttek de most úgy megindultak mint öregapám a traktorral, életveszélyes az öreg.
4.
4.
Neo1989
Aki konzolos az tudja h a genek 7-8 évente váltják egymást tehát a 20 az tényleg reális. Ez persze nem zárja ki azt h nem fogják teaserelni már 19.-ben. De az idei még teljesen 8. genes év lesz.
3.
3.
#1: Ugyan már. Ez a cikk nem tartalmaz olyan infót, amit eddig ne tudtunk volna (ugyanakkor nem garantál semmit), és én is tisztában voltam vele, mire fogadok. Maradjon csak. :)
2.
2.
felegyi
Ez totál egyértelmű hogy 20 előtt biztos nem jön... de nem is szükséges, egy Pro 4k TV-n több mint kielégítő élményt nyújt, és még ez sincs minden háztartásban!
1.
1.
LexerTheFirst
Gatyamadzag.. :-( Szerintem hagyjuk a fogadást, mert ez így elég unfair, és úriember nem fogad biztosra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...