Battlefront II - ewokok és mikrotranzakciók

Jön a Star Wars: Battlefront II legújabb frissítése. A Night on Endor egy új módot, az Ewok Huntot hozza majd magával, de visszakerülnek a játékba a mikrotranzakciók is. Ne essünk egyből pánikba, az EA ezúttal szerencsére nem esett túlzásba!

Hamarosan itt a Battlefront II következő tartalmi frissítése. Ezúttal az Endorra látogatunk vissza, ahol egy éjszakát kell túlélnünk a vérszomjas ewokok társaságában. Az Ewok Hunt névre keresztelt játékmódban a rohamosztagosok csapnak össze a fák őslakosaival. A Birodalom katonái ugyan jóval kevesebben vannak, de sokkal komolyabb fegyverzettel és páncéllal rendelkeznek, mint az erdőben élő szőrgolyók. Ellenben az ewokok mellett áll az, hogy egyszerűen rengetegen vannak, s a számuk csak tovább nő minden egyes leterített rohamosztagossal. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz apró medveként parittyával meg lándzsákkal harcolni a vödörfejűek ellen!

Sok balhé volt tavaly ősszel megjelent Star Wars: Battlefront II mikrotranzakciói miatt. A játék elég komolyan favorizálta azokat, akiknek nem okozott gondot egy kis extra pénzt kicsengetni a hősök korai feloldására, vagy a Star Cardokra. Ennek az lett az eredménye, hogy a játékot kiadó EA minden olyan elemet kivetetett a loot boxokból, amelyek befolyásolták a játékmenetet. Még akkor leszögezték, hogy a Crystalokon alapuló fizetési rendszer visszatér majd, de egy teljesen átdolgozott formában; ezentúl csak tisztán kozmetikai változtatásokat eszközölő dolgokat vásárolhatunk majd.

Eljött tehát ez a nap, az április 18-án érkező frissítés az új játékmód mellett hoz majd magával egy rakás olyan skint is, mint például Han vagy Leia endori öltözékei. Tovább enyhíti a dolgot egyébként az is, hogy az említett vizuális opciókat nem csak Crystalok vásárlásával szerezhetjük meg, hanem a játékban szerzett krediteket felhasználva is feloldhatjuk majd az új ruhákat.

Összességében tehát egyelőre nem tűnik vészesnek az újragondolt mikrotranzakciós rendszer. Ha ez kell ahhoz, hogy még akár évekig fedezzék a később érkező extra tartalmak fejlesztését, akkor nincs túl sok kifogásunk a jelenlegi rendszert illetően.

28 komment - szólj hozzá!