Titokban készül már az új BioShock-játék?

A Mafia III hányattatott sorsa kapcsán készített egy átfogó cikket a Hangar 13-ról a Kotaku. A 2K leányaként funkcionáló stúdiót azóta jó néhány fejlesztő maga mögött hagyta, néhányan azért, hogy egy új, titkos BioShock-projekten dolgozzanak.

Elég langyos fogadtatás érte a 2016-ban megjelent Mafia III-at. Annak ellenére, hogy a cím kezdetben jól fogyott, a játékot érő kritikák hamar világossá tették, hogy nincs minden rendben Lincoln Clay történetével. A Kotaku utánajárt, hogy mi lehetett az oka annak, hogy így sült el a közkedvelt széria harmadik része, valamint beszámoltak arról is, hogy mi lett a játékot fejlesztő Hangar 13 stúdió sorsa.

A tényfeltáró cikkben közreműködött egy magát meg nem nevező fejlesztő is, aki a Hangar 13-nál dolgozott ez idő tájt. A névtelen forrás beszélt a játék felemás fogadtatását követő belső problémákról, de megemlítette azt is, hogy a 2K futtat egy másik stúdiót is a Hangar 13 szomszédságában, ahova számos erőforrást átcsoportosítottak, köztük néhány fejlesztőt is a Mafia III csapatából.

Az említett stúdió projektje a "Parkside" kódnéven fut és állítólag hatalmas a titkolózás körülötte. Annak ellenére, hogy a szomszédos Hangar 13 dolgozóinak sem árulták el nyíltan, hogy voltaképpen min dolgoznak, a hír mégis kikerült - a pletyka szerint az új játék a BioShock univerzumában játszódik majd, és ismét az Unreal Engine motorja fut alatta. Részletes információk természetesen még nincsenek a Parkside-ot illetően, így azt sem lehet tudni, hogy közvetlenül kapcsolódik-e a széria korábbi részeihez, vagy esetleg az Infinite-hez hasonlóan egy új szálon veszi majd fel a történet fonalát.

Nem tűnik valószínűtlennek, hogy beigazolódjanak a hírek, hiszen a széria a 2013-as Infinite óta parkolópályán van.

21 komment - szólj hozzá!