Feltörték a Far Cry 5 PC-s verzióját

  • Írta: sirdani
  • 2018. április 16.
  • Érdekesség
Link másolása
Tizenkilenc napig bírta a Far Cry 5 védelme, ám végül győztek a crackerek, így a vidéki Montana fenyvesekkel borított vadregényes tája mostantól könnyen a kalózok kedvenc úticéljává válhat.

A Far Cry 5 ugyan meglehetősen erős és összetett védelemmel rendelkezett, ám végérvényben mindez csak késleltette az elkerülhetetlent. A játék PC-s verzióját hivatalosan is feltörték, kijátszva a Denuvo, az EAC és a VMProtect által nyújtott védelmet.

A Ubisoft játékai közül legutóbb az Assassin’s Creed: Origins volt az, amelyik egynél több DRM-rendszert használt (Denuvo és VMProtect), ám míg annak feltörése három hónapot vett igénybe, addig a Far Cry 5 megerősített biztonsági rendszere viszonylag hamar elvérzett.

A törést a – már mondhatni Denuvóra specializálódott – CPY csapat készítette a tegnapi napon, ráadásul a Redditen közzétett bejelentés óta a cracker-közösség jelenleg is a játék repack-verzióján dolgozik: a védelemmel és az angolon kívüli nyelvekkel kapcsolatos felesleges adatok eltávolításával próbálják a játék méretét kisebbre szabni, így csökkentve a letöltendő adatmennyiséget.

Mindez nyilván kiábrándító hír lehet a Ubisoft számára, ám a bevételeket figyelembe véve talán nem akkora érvágás, hiszen az elmúlt 19 napban remekül teljesített a játék: becslések szerint több mint 5 millió példányt értékesíthettek belőle, ami a Far Cry-széria rekordjának számít.

42.
42.
Formula1fanatic
#38: Engem az zavar mai AAA játékoknál leginkább, hogy kézen fogva vezet a játék. Ezért nem is nagyon erőltetem az AAA-t, de azért megszoktam nézni őket adok időt magamnak rá, csak aztán rájövök ez sem az a game amivel hetekig fogok játszani és 1-2 nap múlva megy az uninstall, van olyan amire jóval kevesebb idő is elég, de ezt előre nem lehet tudni. Ami tényleg jó azt tudom értékelni és meghálálom azzal, hogy megveszem. Szerencsére az indie/middleground kategória nem annyira drága, tudom ott is van sok hulladék de több jó akad mint az AAA kategóriában.
41.
41.
Neo1989
A Denuvó egy halott rendszer már rájöhettek volna a 3-4 napos törésekből.
39.
39.
logic5
#15: Édes jó istenem :D :D :D
38.
38.
cSzLaszlo
Tök jó hogy feltörték ,ki is akartam próbálni és mikor a bevezető animot nem tudtam átugrani mert a ubisoft elveszi a lehetőséget tőlem rájöttem hogy ezzel se fogok játszani. Gép kikapcs tápnál és léptem edzeni ,10ft-ot nem ér.
Számomra elfogadhatatlan hogy az idióta átvezetőket nem tudom skippelni és kötelez a végignézésre.
32.
32.
#31: Igazából az összes kiadó már ott elcseszi, hogy előre feltételezi, hogy ha Y majd nem tudja ingyen letölteni, szalad érte a boltba. Pedig nem így van, ha nem akar/nem áll módjában (tökmindegy) pénzt kiadni érte, akkor nem is fog. Gyakorlatilag semmi bevételtől nem esnek el, csak a ténylegesen vásárló fogyasztókat szopatják.

Számomra a törések igenis átvették a demok szerepét. Ahogy mondták már alant, egyes játékoknál a 2 óra édeskevés. Mondjuk személy szerint én inkább csak a "nagyobb" játékoknál csekkolom, hogy vállalhatóan futnak-e a laposon, mert biztosra akarok menni, arra a 10 percre meg nem fogok fizetni 60 eurót, akkor sem, ha rövid időn belül jönne a refund.
31.
31.
GAMEROD
A lényeg akkor is annyi, hogy akik az összes országban tudnak eladni a termékükből azok rohadt sokat keresnek kalózkodás mellett is. Inkább csak az igazságérzet miatt lehetne hepciáskodni hogy X kifizeti az árát, Y pedig ingyen játszik vele. De ez az igazságérzet is akkor lenne jogos ha X és Y jövedelme egyforma lenne, nem pedig ha az Y-nak ötöd annyi jut megélhetésre egy hónapra. Nyilván lopásnak számít így is, de a digitális termékeknél ez benne van a pakliban, nem úgy mint a nagyobb értékű tárgyi eszközöknél, amiket maximum hamisítanak, természetesen egy autó például nem illett meg ingyen egy szegényebbet sem.
30.
30.
Juha
#29: Szerk.: a kalózkodás nem jó dolog, de bevallom, néha én is élek vele. Jó példa erre a gta5, a legális változatban online bohóckodhatok, a törtben kipróbálhatom a modokat kockázat nélkül.
Zenét már nem is emlékszem mikor vettem utoljára... Filmeknél is max a mozijegy (kivéve 2016-ban(?) a Star Trek TOS dvd gyűjtőit)
29.
29.
Juha
#28: Azért általában egy sorozat költségvetése korántsincs arányban egy filmével, akik egy moziban nagy pénzt kapnak, azokért a producer alkudozik, egy sorozatnál általában a színész küzd a szerepért.
Ezt itthon is tapasztalhatod: ha friss érettségivel keresel melót, mindenki elhajt a francba, de ha tízéves vezetői tapasztalatod van, akkor téged keresnek meg, ez ennyi.
27.
27.
shooter1234
#9: Ja a játék másik vége: (Spoiler) A pár megmaradt haverotokkal beültök egy kocsiba, majd elindultok hogy hívjátok a nemzeti gárdát, és végre lenyomjátok Seed-et, ekkor a sheriff benyomja a rádiót, ahol megszólal a jól ismert dal, "Only You..." majd elsötétül a kép és vége.
26.
26.
Formula1fanatic
#24: Lopás az ha úgy adnak ki játékot, hogy nem biztosítanak a lehetséges vásárlónak demót vagy valamilyen kipróbálási lehetőséget(és itt nem 2 óráról beszélek), és úgy vetetik meg vele pusztán ígérgetve, hogy mennyire jó a termékük. Régen ez működött, igaz akkor még arányaiban több volt az élvezhető és kész játék, más volt a szint.
25.
25.
Formula1fanatic
#24: Áruld már el miről beszélsz? Mi ebben a lopás?
24.
24.
Zoli0507
#23: Ìgy van. Lopni kell, az a biztos.
23.
23.
Formula1fanatic
#22: Kérdés, hogy 2 óra elég e rá. Vannak összetettebb gamek is amihez kellhet 1-2 nap mire rájössz a gyengeségeire erősségeire hol vagy limitálva benne és hogy kell e neked így valójában.
22.
22.
Ooorky
#20: Steam-en és Gog-on vissza lehet kérni a játék árát ha kevesebb, mint 2 órát játszottál vele, úgyhogy kipróbálható bármilyen termék. Sőt az Ubi is visszaadta a South Park: FBW árát mikor írtam a support-nak, hogy ez egy híg f*s.
21.
21.
Formula1fanatic
#19: Pl a steamen elérhető ingyenes hétvégék is sokat számítanak, nem kevés játékot vettem meg úgy, holott előtte néztem videókat és nem győzött meg 100%, aztán van ami azóta kedvenc gamem:)
20.
20.
Formula1fanatic
#19: Pedig nagyon nem ugyanaz megnézni néhány videót a játékról vagy saját magad kipróbálni azt. Szóval ne akard megmagyarázni ha kérhetem, én is ebben a világban élek.
19.
19.
latis666
#18: Ugyan, dehogy muszáj. Ezt senki nem gondolja komolyan. Semmi köze a demók hiányának a warezhoz. A neten végtelen mennyiségű videót meg tesztet lehet találni a játékokról. Az alapján pontosan el lehet dönteni hogy tetszik -e majd. Nem beszélve, hogy van ahol vissza lehet kérni a pénzt. Ezt most nem a warez ellen mondom hanem a gyenge magyarázat ellen. Aki meg azt írja kipróbálja aztán ha tetszik meg is veszi.... Lehet hogy van pár ilyen user de kíváncsi lennék arányaiban mennyi. Gyanítom hogy nem sok.
17.
17.
almaspite
#4: Az, hogy új verziójú denuvot használtak, úgy gondolták ezzel is elfognak bibelődni 3 hónapig. Hát nem jött össze.
16.
16.
latis666
#6: Ha a "tömegeknek tökéletes" akkor fogalmazhatunk úgy hogy csak kevés embernek nem jó. Ez pedig a legjobb dolog ami reálisan egy játékkal történhet. :)
11.
11.
dvs00
"hivatalosan is feltörték" - ez így elég fatális ellentmondás, még ha átvitt értelemben is értendő.
10.
10.
Judoka88
Sziasztok!
Azt lehet tudni,hogy a kiegészítők mindegyikét végig lehet e majd játszani coopban haverral?
Gondolkozom a season passon :)
A választ előre is köszi!
9.
9.
Darksiders84
#8: Én egyszer vittem végig (elég is volt) a nagy leszámolás után jött a nagy vihar és a legvégén egy földalatti bunkerban ébresztett F.
8.
8.
shooter1234
#5: Ezt pontosabban esetleg tudnád? Sztori szempontjából vagy játékmechanikailag a checkpointrendszer miatt kérded? Mert most hogy másodszorra végigvittem, a stáblista után rámentem a countinue -ra, és visszadobott az utolsó küldetéshez. (szóval még egyszer végigvihetném "a nagy leszámolást" ha akarnám, az 1. végigjátszásomnál nem így volt)
7.
7.
GAMEROD
Father-t a Bartosról mintázták.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...