Boltokba került az Oculus Go

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 2.
  • Hardver
Link másolása
Az Oculus olcsó VR-szemüvege végre elérhetővé vált a kiskereskedőknél. Az Oculus Góhoz nem szükséges mobiltelefon, hardvere elég erős ahhoz, hogy az alap VR-tartalmakkal megbirkózzon. A kütyüből kétféle változat létezik.

Az Oculus Go még az októberi Oculus Connect rendezvényen mutatkozott be, az idei CES-en pedig kiderült, hogy a VR-szemüveget a kínai Xiaomi gyártja. A vezeték nélküli Oculus Go nem igényel PC-t, mint a Rift, és mobiltelefont sem, mint a Samsung Gear VR, azaz saját hardverrel rendelkezik.

A 32 GB-os háttértárral rendelkező modell 200 dollárba kerül, míg a 64 GB-os verzióért 369 dollárt kérnek. Teljesítménye szerényebb az Oculus Riftnél és a HTC Vive-nál: egy Snapdragon 821 processzor dolgozik alatta, beépített LCD-panelje 2560x1440-es (WQHD) felbontásra képes. Kamerája nincs, így a szoba letapogatásáról lemondhatunk.

A csomagban egyetlen kontrollert találunk, amibe két AA-elem való. A hangot egy 3,5 mm-es jack-csatlakozón vezeti ki az Oculus Go. Ami a tartalmat illeti, az Oculus Store-ban már több mint 1000 játék és alkalmazás közül mazsolázhatunk, és a headset támogatja az Oculus Roomsot, az Oculus Venuest és az Oculus TV-t is.

Az új VR-szemüveg nem titkoltan szélesebb közönséget szeretne megszólítani, hiszen hordozható és olcsóbb, mint a nagytestvérei.

2.
2.
PaprikaJancsi
Nem tudja valaki, hogy Magyarországon hol lesz kapható?
1.
1.
csongor1996
249 dollár a drágább, nem 369. Annyiért szép is lenne :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...