Remek negyedévet zárt az Activision Blizzard is

  • Írta: Shifty
  • 2018. május 4.
  • Biznisz
Link másolása
Lassan lecseng az aktuális pénzügyi beszámolók sorozata, az Activison Blizzard azonban egészen idáig adós volt a befektetőknek tartott előadással. Megérte várakozni, a kiadó remekül teljesített a legutóbbi negyedév során.

Az Activision Blizzard a számadatok ismertetése mellett részletesen beszélt egyes franchise-ai teljesítményéről, miközben már a jövőt is felvázolták nagyjából. A sort az Overwatch nyitotta, amelyről kiderült, hogy a Retribution volt a legnépszerűbb eseménye, így nem meglepő módon a jövőben is jönnek majd hasonló eventek, köztük a második születésnapot ünneplő is. Az Overwatch League-ről sok mindent nem árult el a Blizzard, de azt megerősítették, hogy a rajongók imádják ,és naponta több mint egy órán át követik a mérkőzéseket, így hamarosan újabb csapatokkal bővül az eddigi felhozatal.

A World of Warcraft még mindig jól tartja magát, így a Blizzard erre a negyedévre lebontott aktív játékosainak a számából, vagyis a 38 millió rajongóból vastagon kiveszi a részét. A Hearthstone csak a lábjegyzetben kapott helyet, a Blizzard azonban elégedett a játék teljesítményével.

Az Activision ebben a negyedévben 51 millió aktív játékost tudott magához édesgetni, amiből természetesen a Call of Duty-sorozat veszi ki a legjobban a részét, a játékosok száma ugyanis meglepő módon, de növekedett. Érdekesség, hogy a Black Ops-sorozat, mint mellékág 200 millió játékost sorakoztatott eddig fel és 15 milliárd órányi játékidőt töltöttek a sorozat darabjaival a rajongók. A következő hónapban lesznek majd újabb események és számos in-game tartalom is befuthat még.  A Call of Duty: Black Ops 4-ről mindössze annyit árultak el, hogy igazi "multiplayer innovációnak" ígérkezik, de május 17-én, a hivatalos bemutatkozás alkalmával mindenre fény derül majd.

A Destiny 2 kapcsán pedig megerősítették, hogy a játék következő nagy kiegészítése valamikor az ősszel jelenik majd meg, és az idei E3-on mutatkozik majd be.

A teljes kiadónak (ideszámolva a Kinget is) összesen 374 millió aktív felhasználója volt a negyedév végére, a bevételek pedig a fizikai adathordozókat és a digitális letöltéseket is figyelembe véve 1,38 milliárd dollárra rúgtak. A különböző in-game vásárlásokból és DLC-kből befolyt összegek 1,20 milliárd dollárt generáltak. A nettó árbevétel végül 1,97 milliárd dollár lett.

4.
4.
LtK
2.
2.
crytek
Bundlezták is ennek örömére a Destiny 2-öt :) :)
1.
1.
Firsttime
Remek negyed évet zárt a blizzard... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...