Nintendo Switch - nincs tervben a Virtual Console

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 8.
  • Gyászhír
Link másolása
Miután a Nintendo újabb részleteket árult el a konzol online szolgáltatásáról, sok kérdés merült fel a Virtual Console visszatéréséről. A gyártó azt mondta, nem számol a keretprogrammal Switch-en, de ettől még a retrojátékokból nem lesz hiány.

A Virtual Console nagyon leegyszerűsítve egy emulátor, amin keresztül a Nintendo klasszikus címeivel játszhatunk 3DS-en, Wii-n és Wii U-n. A kiotói vállalat tegnap számos konkrétumot árult el a Switch online szolgáltatásáról, így megtudtuk, hogy lesz felhőmentés, és a startkor 20 NES-cím között mazsolázhatunk, az új részletek azonban nem tértek ki a Virtual Console-ra.

A Kotaku rákérdezett erre a Nintendónál, és a cég elmondása szerint jelenleg nincs tervben, hogy a klasszikus címeket a Virtual Console égisze alatt teszik elérhetővé a Switch-tulajok számára, ahogy az más Nintendo-rendszereken történt. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gyártó lemond a retrojátékokról, csak éppen más módokon juthatunk hozzájuk.

Egyrészt az online szolgáltatás előfizetői kapják majd meg őket, vagy az eShopon keresztül vásárolhatjuk meg a régi játékokat. Ezenkívül olyan különböző gyűjtemények is lesznek, mint az Arcade Archives, vagy a közelgő Street Fighter 30th Anniversary és a SEGA Genesis Classics kollekció.

Ami a Switch Online NES-kínálatát illeti, első körben az Ice Climber, a Football, a Super Mario Bros., a Super Mario Bros. 3, a The Legend of Zelda, a Tennis, a Dr. Mario, a Donkey Kong, a Balloon Fight és a Mario Bros. játékokról volt szó, míg a következő tíz címet később árulják el.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...