Úgy tűnik, az EA-nél landoltak a BL-jogok

  • Írta: fojesz
  • 2018. május 14.
  • Pletyka
Link másolása
Habár a FIFA 19 bejelentése még várat magára, nagyon úgy tűnik, hogy a Konami és az UEFA megállapodásának végével az EA Sportsnál landoltak a Bajnokok Ligája és az Európa-Liga jogai.

A Konami ugyan igyekezett hangsúlyozni a Pro Evolution Soccer 2019 bejelentésekor, hogy ezúttal alaposan rágyúrtak a sorozat licencproblémájára, bizonyára fájni fog neki, hogy az idei BL-döntővel véget ér az UEFA-val kötött megállapodásuk, és tíz év után már nem tehetik be a játékukba a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát.

Sokan már a rossz hír bejelentésekor arra tippeltek, hogy az Electronic Arts keze lehet a dologban, és bár a FIFA 19 bemutatása még várat magára, ezt most egy olyan forrásból is sikerült megerősíteni, amire sem mi, és valószínűleg az EA Sports sem számított: a játék egyik holland kommentátora kotyogta ki a nagy üzletet.

Evert ten Napel a holland Fox Sportson mesélt a FIFA-sorozattal kapcsolatos munkájáról, talán kicsit túlzottan részletesen is: "Évente úgy hat-hét napig az utrechti stúdióban vesszük fel az új szövegeket  Youri Mulderrel, ezúttal ráadásul még jobb lesz a játék, mert megszerezték a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát. Hamarosan végzek a FIFA 19-cel, ami utána megy tesztelésre, ahol aztán néhány nagyon jó játékos leellenőriz mindent, októberben pedig jöhet a megjelenés."

Ami azt illeti, valaki tényleg belehúzott licencek terén, és az az EA Sports: a FIFA 18 hivatalos vébéfrissítést kap a hónap végén.

15.
15.
Bauff
Szerintem kutyát nem érdekelte a BL :D
Én egyszer nyomtam vele és kész, mivel inkább zenét hallgatok játék alatt, így engem nagyon nem érdekel, lehet felőlem bármilyen néven ezentúl

FIFA-ban ha lesz külön online része, akkor azt mondom OK, de félő, hogy ezt is makd UTban használják ki
14.
14.
Beniciodeltoro
#10: A sztori mód második részét ami a 18-ban van el sem kezdtem, ha marad ez a Hunteres homárság akkor hanyagolom ismételten.
13.
13.
A Konami maga engedte el a licenszjogokat, ő nem tartott rá tovább igényt, ezt fontos hangsúlyozni.

Nem az UEFA vette el tőlük, ők döntöttek úgy, hogy nem fizetnek tovább érte.
12.
12.
Unknown
Ezaaaz túlárazott UT BL es pakkok ftw. A karrier módba meg kivesznek megint egy rakáa hasznos funkciót és kapunk helyette Frostbite-al hajtott BL es átvezetoket!!!44!!!
11.
11.
Wolverine
Az a probléma, hogy pes eleve nem tud méltó ellenfele lenni a fifának, és most még jól tökön is rúgják ezzel, hogy már a bl se náluk lesz.
A pes-ben pedig lenne kraft, ha legalább annyi pénzből gazdálkodnának mint az ea.
Érdemes lenne megnézni, hogy a két cég mekkora pénzből hozza össze a játékait.
Mindenesetre most már abszolút kijelenthető, hogy a két játék nem egy ligában játszik, hiába focis mind a kettő.
Ettől függetlenül, drukkolok a konaminak, hogy valami ütőset állítson össze, mert a fifa bl licenszek ide vagy oda, már elég unalmas.
10.
10.
Macifasz
#8: A választható karakteres sztori módot sztem már most elfelejtheted tekintve, hogy Alex Hunter sztorija még nem ért véget. ;-) Így ha lesz is valaha ilyen saját karaktergenerálós sztori, az maximum a Fifa 20-ban. Én viszont abban reménykedek, hogyha már BL licensz, akkor ezt belerakják a sztoriba is, ugyan is még egyszer nem fogadom el az "olyan csapatba igazoltam, ami kiesett a BL-ből" megoldást arra, hogy miért nincs nemzetközi kupaszereplés. :-D
8.
8.
Beniciodeltoro
Ha van egy kis eszük akkor a BL licenszel a sztori mód féle körítést is beültetik a játékba, kisfilmekkel végig menetelni a döntőig, sajtótájékoztatók stb...
És díjaznám ha választható karakterrel csinálnának egy új sztori módot, ha ezeket benne lesznek megveszem az új fifát, ha nem akkor marad a 18-as verza.
PES-nél is marad a 18-as ha nem lesz licensz vásárlás, így is éppen elég jó lett, nem hinném hogy a játékmenet bármennyit is változik.
A BL licenszt és a többit feleslegesnek tartottam, kidobott pénz, 2 perc alatt csinálsz egy BL trofit, vagy EL-t, az hogy meccs előtt elhangzik a bl induló különösebben nem hoz lázba.
4.
4.
Ginos
#1: PES patch a megoldás. KB 15 perces munkával orvosolható a licensz PC-n és Ps4-n egyaránt.
Ez nem gond.

A FIFA ezektől a jogoktol viszont nem lesz jobb :DDD
2.
2.
ollie92
#1: Sajnálom Yanez, de valószínű, hogy a következő FIFA még inkább a lootboxokra fog épülni. Az EA bevételeinek komoly százalékat teszik ki a Fifa mikrotranzakciók.
1.
1.
Yanez
Egy jó nagy szög ez a PES koporsójába, amit rohadtul bánok! Bárcsak a PES-nél is lenne normális körítés, online rész, licencek meg miegymás, akkor biztosan azzal csapatnám. Így viszont hiába jön be jobban a játékmenete, marad a Fifa. Most már csak abban reménykedem, hogy a Fifa is sokat fog javulni elődjéhez képest, ami mondjuk egy év alatt gyakorlatilag képtelenség.

Akkor lenne igazán tökéletes focijáték, ha az EA és Konami közösen összefognának ezügyben. Erre viszont SOHA nem kerül sor. Meh.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...